Κειμενα

Κείμενα

Βόμβα Καζάκη: «Τον Βαρουφάκη τον θέλουν για το 4ο μνημόνιο»

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015


Σε μία δήλωση που προκαλεί προβληματισμό και σοβαρά ερωτηματικά προέβη χθες ο γνωστός οικονομολόγος και γ.γ. του Ε.ΠΑ.Μ., Δημήτρης Καζάκης, καλεσμένος στη νέα εκπομπή του BLUE SKY, «Δούρειος Ίππος».

Η πρόβλεψη του Δ. Καζάκη ήρθε στον απόηχο της εκτίμησης του λετονού Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, πως η Ελλάδα δεν αποκλείεται να χρειαστεί νέο συμπληρωματικό μνημόνιο στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο, «Η ελληνική κυβέρνηση φοβούμενη ότι το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος θα μετατρεπόταν σε ένα κίνημα πρωτοφανέρωτο για την Ελλάδα, προτίμησε να βάλει ένα 3ο μνημόνιο ώστε να έρθει το 4ο μνημόνιο το οποίο προανήγγειλε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν».

«Γι' αυτό κρατάνε τον κ. Βαρουφάκη εκτός, τον θέλουν όπως και τους πολιτικούς εκείνους, την εφεδρεία δηλαδή, για το 4ο μνημόνιο που θα είναι το διπλό νόμισμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι μέχρι εκείνο το βράδυ η Ελλάδα βρισκόταν ένα βήμα πριν το περίφημο Grexit αλά Σόιμπλε, το σχέδιο δηλαδή του γερμανού υπουργού Οικονομικών για πενταετή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με ανθρωπιστική βοήθεια αλλά με ταυτόχρονη παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σχέδιο το οποίο φάνηκε να επικροτούσε και ο τότε έλληνας ομόλογός του, Γιάνης Βαρουφάκης, προτείνοντας ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών με τη μορφή διπλού ή παράλληλου νομίσματος.
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo