Αποψεις

απόψεις

Βόμβα Καζάκη: «Τον Βαρουφάκη τον θέλουν για το 4ο μνημόνιο»

Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2015


Ο γνωστός οικονομολόγος και γ.γ. του Ε.ΠΑ.Μ., Δημήτρης Καζάκης, καλεσμένος χθες στη νέα εκπομπή του BLUE SKY, «Δούρειος Ίππος», προέβη σε μία δήλωση που προκαλεί προβληματισμό.

Η πρόβλεψη του Δ. Καζάκη ήρθε στον απόηχο της εκτίμησης του λετονού Αντιπροέδρου της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόφσκις, πως η Ελλάδα δεν αποκλείεται να χρειαστεί νέο συμπληρωματικό μνημόνιο στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα λοιπόν με τον ίδιο, «η ελληνική κυβέρνηση φοβούμενη ότι το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος θα μετατρεπόταν σε ένα κίνημα πρωτοφανέρωτο για την Ελλάδα, προτίμησε να βάλει ένα 3ο μνημόνιο ώστε να έρθει το 4ο μνημόνιο το οποίο προανήγγειλε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν».

«Γι' αυτό κρατάνε τον κ. Βαρουφάκη εκτός, τον θέλουν όπως και τους πολιτικούς εκείνους, την εφεδρεία δηλαδή, για το 4ο μνημόνιο που θα είναι το διπλό νόμισμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι μέχρι εκείνο το βράδυ η Ελλάδα βρισκόταν ένα βήμα πριν το περίφημο Grexit αλά Σόιμπλε, το σχέδιο δηλαδή του γερμανού υπουργού Οικονομικών για πενταετή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ με ανθρωπιστική βοήθεια αλλά με ταυτόχρονη παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σχέδιο το οποίο φάνηκε να επικροτούσε και ο τότε Έλληνας ομόλογός του, Γιάνης Βαρουφάκης, καθώς πρότεινε ένα παράλληλο σύστημα πληρωμών με τη μορφή διπλού ή παράλληλου νομίσματος.

Ωστόσο στο τέλος, απορρίφθηκε η πρότασή του λόγω «μειοψηφίας» και έτσι επικράτησε η λογική Τσίπρα που οδήγησε στην υπογραφή του 3ου μνημονίου.
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo