Κειμενα

Κείμενα

Συντριπτικό ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων από τους πολίτες των Ιονίων Νήσων

Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου 2015


Ηχηρό «ΟΧΙ» στην ιδιωτικοποίηση των περιφερειακών αεροδρομίων στα Ιόνια Νησιά ψήφισε το 76% των πολιτών που πήραν μέρος στην ηλεκτρονική ψηφοφορία την οποία διεξήγαγε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Από τους 6.426 συμμετέχοντες που ήταν εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, «ΝΑΙ» ενάντια στην παραχώρηση των αεροδρομίων στην κοινοπραξία Fraport Κοπελούζος ψήφισαν 4.887 (76,05%) ενώ «ΟΧΙ» ψήφισαν 1.539 (23,95%).


Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος εμφανίστηκε ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα και προέβη στις εξής δηλώσεις:

Διαθέτουμε πλέον την πιο αξιόπιστη καταγραφή της άποψης των πολιτών. Δεν υπάρχει άλλη, ούτε εδώ ούτε σε όλη την Ελλάδα. Και η άποψη αυτή έχει άρνηση και θέσεις: αρνείται την ιδιωτικοποίηση, προκρίνει το δημόσιο χαρακτήρα της λειτουργίας των αεροδρομίων με συμμετοχή της αυτοδιοίκησης και των παραγωγικών φορέων.

Συγχαρητήρια στους συμπολίτες και τις συμπολίτισσες που πήραν μέρος στη διαδικασία. Έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στο μεγάλο βήμα δημοκρατίας και συλλογικότητας που πραγματοποίησε η ΠΙΝ, εξαγγέλλοντας και υλοποιώντας το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα. Αψήφησαν το «πυρ ομαδόν» που εκτοξεύθηκε από όσες πλευρές είτε τοπικά είτε πανελλαδικά είχαν συμφέρον να μην εκφρασθεί η φωνή του λαού.

Το μήνυμα που αναδύεται είναι: σεβασμός στους πολίτες και τη γνώμη τους για κάθε σοβαρό θέμα που επηρεάζει τη ζωή τους και τη ζωή των παιδιών τους και της χώρας. Η πολιτεία οφείλει να εμπιστευθεί την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και να προχωρήσει στη νομοθέτηση της δυνατότητάς τους να διεξάγουν τοπικά δημοψηφίσματα. Μια ακόμη μάχη στο σκηνικό του πολέμου για την προάσπιση της δημόσιας περιουσίας δόθηκε με επιτυχία. Προχωρούμε με δύναμη για την επόμενη μέρα, την επόμενη μάχη.

Επιπλέον, ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε πως στις 8 Ιανουαρίου θα γίνει η εκδίκαση της προσφυγής στο ΣτΕ κατά της απόφασης παραχώρησης των αεροδρομίων μαζί με την προσφυγή της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας και άλλων φορέων.

«Καλούμε κάθε φορέα αυτοδιοικητικό και παραγωγικό ή συνδικαλιστικό, κάθε επιτροπή αγώνα, να συμπαρασταθεί με οποιοδήποτε τρόπο κρίνει πρόσφορο φυσική παρουσία, ψήφισμα, δημοσίευση», επεσήμανε.

Πληροφορίες από: topontiki.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo