Κειμενα

Κείμενα

Η Νέα Δημοκρατία της SIEMENS, των ακροδεξιών και του ακραίου νεοφιλελευθερισμού

Πέμπτη, 14 Ιανουαρίου 2016


Γράφει ο Σωτήρης Ζιώμας

Η Νέα Δημοκρατία και η βάση της εξέλεξαν αρχηγό και ο αρχηγός αυτός ακούει στο όνομα Κυριάκος Μητσοτάκης. Τα πρόσωπα άλλαξαν, η ουσία μένει ίδια. «Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς», όπως θα έλεγε και ο θυμόσοφος λαός.


Μέχρι να αναδειχθεί ο νέος πρόεδρος του κόμματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προβαλλόταν ως το απόλυτο αουτσάιντερ δίχως να έχει την αμέριστη στήριξη των στελεχών της παράταξης. Όλως παραδόξως, το γνήσιο αυτό τέκνο του κομματικού σωλήνα κατάφερε να ανατρέψει όλα τα προγνωστικά – ακόμα και τις ίδιες τις προσδοκίες του – και να αναρριχηθεί στην κορυφή της ιεραρχίας της κεντροδεξιάς παράταξης. Κεντροδεξιάς βέβαια προσωρινά, καθώς τα στελέχη που την απαρτίζουν και θα έχουν πλέον πρωταγωνιστικό ρόλο στα εσωτερικά του κόμματος, έχουν μείνει μετεξεταστέοι στα μαθήματα δημοκρατίας και δεν φημίζονται για τη μετριοπάθειά τους.

Πριν κάποια χρόνια, όχι πολλά, ο βρετανός ευρωβουλευτής του δεξιού ευρωσκεπτικιστικού κόμματος UKIP, Νάιτζελ Φάρατζ, που προκαλεί συχνά-πυκνά με τις δηλώσεις του είχε τονίσει απευθυνόμενος στον τότε πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο την εξής φράση: «Το κόμμα σας ονομάζεται "Νέα Δημοκρατία" (New Democracy) αλλά νομίζω ότι θα έπρεπε να το ονομάσετε "Μη Δημοκρατία" (No Democracy)».

Από τότε, δεν άλλαξε τίποτα ως προς την ιδεολογική γραμμή του κόμματος, και παρά τις διαβεβαιώσεις του νεοεκλεγέντος προέδρου για στροφή προς το κέντρο, είναι πασιφανές πως η ΝΔ αποτελεί ένα συνονθύλευμα φιλελεύθερων, νεοφιλελεύθερων, χουντικών ακόμα και βασιλοφρόνων.

Η εκλογή του… Κυριάκου, όπως θέλει να τον αποκαλούν, στο τιμόνι στης Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επετεύχθη χάρη στη συναινετική διάθεση των υπολοίπων υποψηφίων να «ρίξουν» πάση θυσία τον δοκιμασμένο Μεϊμαράκη και να πλήξουν εν τέλει την καραμανλική πτέρυγα. Ο «καραμανλισμός» ηττήθηκε παταγωδώς και επικράτησε ο άκρατος νεοφιλελευθερισμός. Οι νεοδημοκράτες κυβερνώνται πια από την πιο γνήσια αρσενική εκδοχή της Μάργκαρετ Θάτσερ. Έχουν για ηγέτη έναν άνθρωπο που σιχαίνεται κάθε τι κρατικό, απεχθάνεται τους υπαλλήλους του δημοσίου και εξιδανικεύει στον υπέρτατο βαθμό τους όρους και τις ιδέες της ελεύθερης αγοράς και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Ο Κυριάκος δεν είναι χθεσινός συνδαιτυμόνας στο παλαιό και διεφθαρμένο φαγοπότι που είχε στηθεί όλα αυτά τα χρόνια. Έχει μείνει στην ιστορία για το σκάνδαλο της SIEMENS ως ο εκλεκτός του συμμαθητή της αδερφής του Ντόρας, Μιχάλη Χριστοφοράκου, διορίστηκε απευθείας στο δημόσιο όταν γύρισε από τις σπουδές του στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στη θυγατρική εταιρεία του Ομίλου της Εθνικής Τράπεζας αναλαμβάνοντας μάλιστα θέση διευθύνοντος συμβούλου ενώ η «εργατικότητά» του επιβραβεύτηκε με την είσοδό του στη Βουλή ως βουλευτή που εκλέγεται για πάνω από 10 χρόνια. Το επώνυμό του δε, έχει καταστεί συνώνυμο της οικογενειοκρατίας που κυριαρχεί στη χώρα μας.

Είναι ο καταλληλότερος άνθρωπος των Γερμανών, μιας και ο έτερος εκλεκτός τους Σταύρος Θεοδωράκης συρρικνώνεται πολιτικά. Η Ελλάδα απέκτησε πλέον τον γνήσιο εκφραστή των θέσεων της Μέρκελ και των πιο σκληρών συντηρητικών της δήθεν αλληλέγγυας Ευρώπης, τον καλύτερο εντολοδόχο των ξένων αποικιοκρατών που θέλουν να κάνουν πράξη την ολοκληρωτική καταστροφή της χώρας μας.

Οι εκλογές στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας απέδειξαν πως πέρα από την εξάλειψη της καραμανλικής πτέρυγας, το κόμμα ανήκει στα χέρια των πιο ακραίων νεοφιλελευθέρων και δεξιών. Η εγχώρια διαπλοκή νίκησε, οι πολιτικοί βρικόλακες επέστρεψαν ζητώντας περισσότερο αίμα από τον ήδη καθημαγμένο ελληνικό λαό και όλοι μαζί βρήκαν τον ιδανικότερο σύμμαχό τους για την εξόντωση της πατρίδας μας. Ας μην τους το επιτρέψουμε.
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo