Κειμενα

Κείμενα

Προκαλεί και πάλι ο Στουρνάρας: Να μειωθούν περαιτέρω οι συντάξεις

Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2016


Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής προκρίνοντας τη μείωση των καταβαλλόμενων συντάξεων από την αύξηση εισφορών.

Απαντώντας σε ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ, Ντόρας Μπακογιάννη, που αφορούσε την κυβερνητική πρόταση για τη χρηματοδότηση του ασφαλιστικού συστήματος μέσω των εισφορών δήλωσε τα εξής: «Ένα δημοσιονομικό αποτέλεσμα είναι καλύτερο να επιτυγχάνεται μέσω της μείωσης δαπανών και όχι μέσω αύξησης εισφοράς. Και οι δύο επιλογές μειώνουν το διαθέσιμο εισόδημα αλλά στην περίπτωση της μείωσης των δαπανών ο πολλαπλασιαστής είναι ευνοϊκότερος. Αντίθετα στην περίπτωση της αύξησης των εισφορών το αποτέλεσμα είναι χειρότερο».

Ο ανεκδιήγητος κ. Στουρνάρας μάλιστα υπεραμύνθηκε της άποψής του για την περαιτέρω μείωση των συντάξεων λέγοντας πως επιθυμεί να προστατεύσει τις νεότερες γενιές και χαρακτηρίζοντας πολύ μεγάλη τη δαπάνη για τις συντάξεις. «Υπερπροστατεύουμε την τρίτη ηλικία σε βάρος των νεότερων γενιών. Κανείς δεν θέλει να μειωθούν οι συντάξεις όμως από την άλλη πλευρά πρέπει να επιλέξουμε το μέγεθος εκείνο που θα έχει το μικρότερο κόστος για το σύνολο της κοινωνίας», ανέφερε.

Πληροφορίες από: in.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo