Κειμενα

Κείμενα

Ανθρωπισμός μόνο στα λόγια από τον «σύμμαχό» μας Ματέο Ρέντσι

Παρασκευή, 11 Μαρτίου 2016


Στην αρχή ήταν ο Γιούνκερ, έπειτα η Μέρκελ, στη συνέχεια ο Ολάντ και τώρα ο Ρέντσι! Οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μας έχουν συνηθίσει κατά καιρούς σε μαθήματα δημοκρατίας, αλληλεγγύης και ανθρωπισμού, ωστόσο φαίνεται τελικά πως όταν έρχεται η ώρα να τα κάνουν πράξη, μένουν μόνο στα λόγια.

Μετά την τελευταία Σύνοδο Κορυφής, αφού το κλείσιμο των συνόρων στα Δυτικά Βαλκάνια επικρίθηκε έντονα από την πλειοψηφία των αρχηγών των ευρωπαϊκών χωρών και ύστερα επήλθε το «άδειασμα» από τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο κεντροαριστερός πρωθυπουργός της Ιταλίας και «σύμμαχος» του Αλέξη Τσίπρα, Ματέο Ρέντσι, βλέποντας πως η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ασφυκτική αποφάσισε να μην δράσει και τόσο ανθρώπινα.

Έτσι λοιπόν, η Ιταλία φοβούμενη μήπως οι πρόσφυγες περάσουν από την Αλβανία και καταστήσουν τη χώρα τους μία απέραντη αποθήκη ψυχών έδωσε εντολή σε ιταλούς στρατιωτικούς αστυνομικούς να κάνουν περιπολίες από κοινού με αλβανούς αστυνομικούς στα σύνορα Ελλάδας – Αλβανίας που ενδεχομένως να ξεκινήσουν αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η συμφωνία αυτή πραγματοποιήθηκε ύστερα από τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Ιταλίας και Αλβανίας στη Ρώμη.

Πληροφορίες από: newsit.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo