Κειμενα

Κείμενα

«Ο Μπαρόζο επέλεξε τον Παπαδήμο για πρωθυπουργό της Ελλάδας»

Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2016


«Ο Μπαρόζο και άλλοι στις Βρυξέλλες υπερηφανεύονται ότι βρήκαν την ιδέα ενός καλού τεχνοκράτη που θα αντικαθιστούσε τον Παπανδρέου».

Σύμφωνα με τον πρώην ανταποκριτή των Financial Times στην Ιταλία, Άλαν Φρίντμαν, ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και νυν στέλεχος της Goldman Sachs, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ήταν αυτός που «διόρισε» πρωθυπουργό της Ελλάδας τον Λουκά Παπαδήμο.

Ο έγκριτος δημοσιογράφος αποκαλύπτει την στιχομυθία που είχε με τον Μπαρόζο και αναφέρεται στην «επίθεση» που δέχτηκε ο τότε πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη σύνοδο των G20 στις Κάννες, λίγες ώρες αφότου είχε προτείνει τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την αποδοχή ή όχι της δανειακής σύμβασης.

Ακόμη, χαρακτηρίζει τον Παπανδρέου «ελαφρώς ερασιτέχνη και αδύναμο» και περιγράφει πως η επιρροή της Κομισιόν, της Γερμανίας και της Γαλλίας κατέστη καταλυτική για την οριστική απομάκρυνσή του.

* Το απόσπασμα της συνέντευξης αποτελεί τμήμα του ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου, «This is not a coup», που κυκλοφόρησε από την Εφημερίδα των Συντακτών.


Πληροφορίες από: info-war.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo