ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Φιλιππίνες: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σε αντιαμερικανική διαδήλωση

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2016

Φιλιππίνες: Σοβαρά επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας σε αντιαμερικανική διαδήλωση

Βίαια επεισόδια και σκληρές συμπλοκές εκτυλίχθηκαν έξω από την αμερικανική πρεσβεία στη Μανίλα.

Περίπου 1.000 διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους της πρωτεύουσας με αίτημα την αποχώρηση των αμερικανικών βάσεων από τη χώρα. Ένα όχημα της αστυνομίας μάλιστα, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από το πλήθος, ανέπτυξε μεγάλη ταχύτητα και έπεσε πάνω στους διαδηλωτές χωρίς έλεος τραυματίζοντας αρκετούς. Οι αρχές προχώρησαν σε 29 συλλήψεις ενώ τουλάχιστον 10 είναι οι τραυματίες που διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.

Η κατάσταση αρχικά εκτραχύνθηκε όταν ακτιβιστές μετά τη ρίψη κόκκινης μπογιάς από πλευράς τους, πέταξαν πέτρες στους αστυνομικούς και φρουρούς της πρεσβείας. Η αστυνομία με τη σειρά της απάντησε με χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να διαλύσει το πλήθος των διαδηλωτών.

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, ο οποίος πραγματοποιούσε διάσκεψη στο Πεκίνο συνοδευόμενος από 200 επιχειρηματίες, έχει ενισχύσει την αντιαμερικανική ρητορεία στη χώρα μετά και τη ρήξη με την ηγεσία της Ουάσινγκτον λόγω των υβριστικών δηλώσεών του εναντίον του προέδρου Ομπάμα. Η κυβέρνηση του αριστερού Ντουτέρτε επιδιώκει να συνάψει φιλικές σχέσεις με την Κίνα, κάτι που προφανώς έχει προκαλέσει ανησυχίες στις ΗΠΑ, ως προς το ζήτημα της ανεξάρτητης εξωτερικής πολιτικής.Πληροφορίες από: gr.euronews.com
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo