ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Όταν οι πόλεις των ΗΠΑ εμπνέονται από την ελληνική μυθολογία και ιστορία

Σάββατο, 5 Νοεμβρίου 2016


Η αγάπη των Αμερικανών για την αρχαία και σύγχρονη ιστορία της χώρας μας είναι αναμφισβήτητη. Αυτό που όμως δεν είναι και τόσο ευρύτερα γνωστό είναι το γεγονός ότι πάνω από 100 πόλεις και χωριά των Η.Π.Α. έχουν ελληνικά ονόματα, προερχόμενα από την ελληνική μυθολογία και ιστορία. Πάμε λοιπόν να κάνουμε ένα σύντομο ταξίδι ανά την επικράτεια των Η.Π.Α. και να πάρουμε μια μικρή δόση ελληνικής αύρας.Η πρωτεύουσα της βορειοδυτικής πολιτείας της Ουάσιγκτον, ονομάζεται Ολυμπία και απαριθμεί περίπου 46.500 κατοίκους. Δεκαέξι πόλεις έχουν το όνομα Αθήνα και συναντώνται στις πολιτείες της Τζόρτζια, του Τέξας, της Πενσυλβάνια, της Αλαμπάμα και πολλών άλλων ενώ υπάρχουν και δύο πόλεις με το όνομα Νέα Αθήνα που βρίσκονται στο Οχάιο και το Ιλινόις.

Η πόλη Αθήνα της πολιτείας Τζόρτζια

Σε πέντε πόλεις των Η.Π.Α. υπάρχει το όνομα Κόρινθος (Corinth), δέκα πόλεις φέρουν το όνομα Σπάρτη (Sparta) ενώ η πόλη του Τρωικού Πολέμου, Τροία (Troy), συναντάται σε 26 πόλεις.  Αρκετές πόλεις έχουν το όνομα Αρκαδία (Arcadia), Φιλαδέλφεια (Philadelphia) και Άτλας (Atlas) από τον μυθικό τιτάνα, Άτλαντα. Από τον Άτλαντα προέρχεται και η πόλη Atlantic City.

Επίσης, σε οκτώ αμερικανικές πόλεις έχει δοθεί το όνομα Όμηρος (Homer), σε δύο το όνομα Αρίων (Arion), σε μια το όνομα Πηνελόπη (Penelope) ενώ τρεις πόλεις ονομάζονται Ιθάκη (Ithaca) και Δελφοί (Delphi).

Η πόλη Ιθάκη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης

Τέλος, συναντάμε την Κρήτη (Crete) στις πολιτείες Ιλινόις και Νεμπράσκα, ένα χωριό 430 κατοίκων με το όνομα Θήβα (Thebes) επίσης στο Ιλινόις καθώς και τα ονόματα Πέλλα στην πολιτεία της Αϊόβα, Ρόδος (Rhodes Island), Μαραθώνας (Marathon), Παρθενώνας (Parthenon), Αττική (Attica), Αργώ(Argo), Μακεδονία(Macedonia) και Υψηλάντης (Ypsilanti).

Η πόλη Θήβα του Ιλλινόις

Πληροφορίες από: mixanitouxronou.gr, mentality10.com
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo