ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Επιστρέφει με νέο κόμμα ο Γιάνης Βαρουφάκης

Σάββατο, 24 Δεκεμβρίου 2016


Την ίδρυση ενός πολιτικού κόμματος προανήγγειλε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο ιταλικό περιοδικό L' Espresso.

Το νέο αυτό κόμμα που πρόκειται να ξεκινήσει τον Φεβρουάριο θα έχει σύμφωνα με τον ίδιο χαρακτήρα πανευρωπαϊκού κινήματος με στόχο τον εκδημοκρατισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Γ. Βαρουφάκης τόνισε πως θέλει να δείξει ότι υπάρχει τρίτη εναλλακτική επιλογή πέρα από εκείνους που επιθυμούν την επιστροφή στο έθνος-κράτος ή τις αυταρχικές πολιτικές που εφαρμόζουν αντιδημοκρατικά οι ευρωπαϊκές χώρες.

Παράλληλα, δήλωσε χαρούμενος για την επιτυχία του ισπανικού Podemos και εξέφρασε την ελπίδα ότι αν το αριστερό κίνημα του Πάμπλο Ιγκλέσιας συμμετάσχει στην κυβέρνηση, δεν θα κάνει συμβιβασμούς και παραχωρήσεις με τους εταίρους του συνασπισμού.

Μάλιστα, φάνηκε πεπεισμένος πως τα δρακόντεια μέτρα που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα χρησίμευσαν ώστε ο ισπανικός λαός να μην ψηφίσει τους Podemos ενώ θεωρεί ότι το καλό τους αποτέλεσμα είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για να σπάσει ο άξονας εκείνων που είναι υπέρ της πολιτικής της τρόικα.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης όμως άσκησε κριτική και στον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, σχετικά με τον πόλεμό του απέναντι στην Γερμανίδα καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ. «Αν ήταν πραγματικά αντίθετος στην πολιτική του Βερολίνου, τότε δεν θα είχε ασκήσει πιέσεις στον Τσίπρα να παραδοθεί στις απαιτήσεις της τρόικα. Το θάρρος και οι πραγματικές προθέσεις αποκαλύπτονται στην κορύφωση της μάχης, όχι μετά», συμπλήρωσε.

Πληροφορίες από: topontiki.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo