Κειμενα

Κείμενα

Κωνσταντοπούλου: 100% συστημική η Βουλή. Το ευρώ είναι εναντίον του λαού

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017


Σε συνέντευξη της στο The Press Project και τον Κώστα Εφήμερο, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, άσκησε δριμεία κριτική στην εφαρμοζόμενη οικονομική πολιτική που επιβάλλεται στη χώρα μας τονίζοντας πως «είναι υποχρέωσή μας να αντισταθούμε και να αποκρούσουμε το ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Υπογράμμισε πως «ο λαός δεν έχει υποκύψει αλλά έχει παραδοθεί σε μια δεσποτεία, η οποία ενεργεί με εργαλείο και όπλο εναντίον του λαού το ευρώ». Στη συνέχεια, αναφερόμενη στην εναλλακτική εκτός ευρώ, ξεκαθάρισε πως «η άποψη ότι η δραχμή είναι πανάκεια είναι εσχάτη πλάνη. Δεν πιστεύω σε κανένα νόμισμα ως τρόπο επίλυσης όλων των ζητημάτων και κυρίως δεν πιστεύω ότι υπάρχει νόμισμα που εγγυάται αυτό που είναι υπέρτερο για αυτό το οποίο παλεύουμε, τη δημοκρατία και την ελευθερία. Στην Πλεύση Ελευθερίας, βλέπουμε το νόμισμα ως εργαλείο που θα απελευθερώσει τους πολίτες». Ως πιθανές εναλλακτικές μάλιστα πρόσθεσε πως «δεν έχει σημασία πως θα τις βαφτίσουμε».

Κατόπιν, ανέφερε πως «δεν μπορούμε να παριστάνουμε πλέον ότι είμαστε σε μια διεθνή ένωση που λειτουργεί ως ένωση ισότιμων και κυρίαρχων κρατών. Υπάρχει το καθήκον αποτίναξης αυτού του ζυγού». Χαρακτήρισε τη μάχη που δίνεται από την ίδια και το κόμμα της ως «μια μάχη πατριωτική και δημοκρατική και όχι ταξική» ενώ σχολιάζοντας τη σημερινή Βουλή, δήλωσε πως «είναι 100% συστημική. Το ΚΚΕ και η Χρυσή Αυγή φέρονται ως δήθεν αντισυστημικά και δήθεν αντιμνημονιακά. Την κρίσιμη ώρα και οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Χ.Α. διευκόλυναν και να περάσει το 3ο μνημόνιο και να διαλυθεί η Βουλή».

Τέλος, όσον αφορά τις πρόσφατες επιθέσεις εναντίον της αλλά και τα ΜΜΕ, δήλωσε πως την πολεμούν «δήθεν ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και δήθεν αριστεροί επαναστάτες που δεν θέλουν να επαναστατήσει και να δημιουργήσει ο λαός». Πρέπει να κατανοήσουμε ποιοι περιφέρονται ως δήθεν δημοσιογράφοι και ποιοι υπηρετούν τη δημοσιογραφία, την αλήθεια, την ενημέρωση και την πληροφόρηση».

Πληροφορίες από: thepressproject.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo