Κειμενα

Κείμενα

Στις 15 Φεβρουαρίου η πληρέστερη πρόταση εξόδου από την ευρωζώνη από το EReNSEP

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017


Με το σύνθημα «Έχουμε μια εφικτή λύση» το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Ερευνών Κοινωνικής και Οικονομικής Πολιτικής (EΔεΚΟΠ) παρουσιάζει στις 15 Φεβρουαρίου την πληρέστερη πρόταση εξόδου από τη ζώνη του ευρώ και βιομηχανικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στον Κινηματογράφο Αλκυονίς θα μιλήσουν ο γνωστός Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Κώστας Λαπαβίτσας, ο Καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, Θεόδωρος Μαριόλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Κωνσταντίνος Γαβριηλίδης καθώς επίσης το ηγετικό στέλεχος της Ιταλικής Αριστεράς, Stefano Fassina και ο οικονομολόγος-ερευνητής, Sergi Cutillas.

Όπως διαβάζουμε και στο επίσημο site του EReNSEP, στη μελέτη που θα παρουσιαστεί:

Περιγράφονται τα αναγκαία βήματα που πρέπει να ακολουθήσει η Ελλάδα, με στόχο να ελαχιστοποιηθεί το κόστος της ανάκτησης της νομισματικής κυριαρχίας.

Αναλύονται οι κυριότερες επιπτώσεις, περιλαμβανομένου του πληθωρισμού.

• Αναλύεται η προοπτική αλλαγής της δημοσιονομικής πολιτικής με στόχο τη μείωση της ανεργίας.

• Εξετάζονται τα βασικά στοιχεία βιομηχανικής πολιτικής, σε σύνδεση με τον αγροτικό τομέα, για να μεταβεί η χώρα σε καθεστώς βιώσιμης ανάπτυξης.

• Περιγράφεται η πορεία της αγοράς εργασίας, με την απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, την αύξηση της ανεργίας και της μερικής απασχόλησης.

• Αναλύεται η διεθνής θέση της ελληνικής οικονομίας, οι εισαγωγές και οι εξαγωγές, και κυρίως οι διαρροές στο εξωτερικό.

Πληροφορίες από: erensep.org
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo