ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Λαφαζάνης: Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται ένα τέταρτο και πολύ χειρότερο μνημόνιο

Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017


«Η κυβέρνηση δεν έχει καμία δημοκρατική νομιμοποίηση και λαϊκή εξουσιοδότηση να διαπραγματεύεται και να συνάψει τέταρτο μνημόνιο», τόνισε σε συνέντευξη στην ιστοσελίδα «Iskra» ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο Π. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε πως εάν οριστικοποιηθεί η συμφωνία με τους δανειστές, τότε θα είναι η χαριστική βολή για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και θα φέρει ποινικές ευθύνες ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «άντρο συνωμοσίας» το Χίλτον, «ανεπιθύμητους» τους θεσμούς και «αποφράδα» τη σημερινή μέρα που έφτασαν στην Ελλάδα.

Επίσης, ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. σημείωσε πως «ο μνημονιακός πολιτικός κόσμος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι διοικητές της Τράπεζας της Ελλάδος φέρουν βαρύτατες πολιτικές και ιδιαίτερα βαρύτατες ποινικές ευθύνες για την κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας, της δημοκρατίας, του Συντάγματος, την παράδοση της χώρας στους δανειστές, τη λεηλασία του ελληνικού λαού και την καταλήστευση της οικονομίας ειδικότερα από τις ευνοημένες τράπεζες.

Παράλληλα, συμπλήρωσε πως «μόνη λύση είναι η έξοδος από την ευρωζώνη με βάση ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα και η ρήξη με τη νεοφιλελεύθερη Ε.Ε.» και υπογράμμισε την ανάγκη δημιουργίας ενός μετώπου «αριστερών, ριζοσπαστικών, προοδευτικών, πατριωτικών, δημοκρατικών, αντιμνημονιακών δυνάμεων», εξηγώντας πως «είναι αδιανόητο αυτή η πρόταση να αντιμετωπίζεται με σιωπή, αρνήσεις ή και ενωτικές πρωτοβουλίες με ηχηρούς αποκλεισμούς που καλούν σε ενότητα, περίπου με τον εαυτό μας».

Πληροφορίες από: thepressproject.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo