Κειμενα

Κείμενα

Για ποια δημοκρατία μιλάμε;

Τετάρτη, 8 Μαρτίου 2017


Γράφει ο Σωτήρης Ζιώμας

Όλο αυτό το διάστημα, ιδιαίτερα τα τελευταία 6 χρόνια που η Ελλάδα βρίσκεται υπό το καθεστώς ομηρίας των δανειστών, αντιμετωπίζουμε κατάματα μια σύγχρονη τυραννία. Την τυραννία των ολίγων, των ισχυρών και των νέων δυναστών που συναγελάζονται με τους ντόπιους ηγετίσκους.

Παρόλ' αυτά, θέλουν να μας πείσουν πως ζούμε σε μια ευνομούμενη πολιτεία όπου κυριαρχεί η δημοκρατία. Η πικρή αλήθεια είναι πως το πολίτευμα της Ελλάδας δεν είναι αυτό που ισχύει ιστορικά και ονομάζεται «Προεδρευομένη Κοινοβουλευτική Δημοκρατία». Το πραγματικό πολίτευμα που θα ταίριαζε στην Ελλάδα της διεθνούς επιτήρησης και εποπτείας θα ήταν η «Αστειευομένη Δημοκρατία». Μόνο αυτή η ονομασία θα αντανακλούσε απόλυτα την σημερινή αδίστακτη και αδυσώπητη πραγματικότητα που βιώνουμε. Τα υπόλοιπα εντάσσονται στη σφαίρα μιας κατ' επίφασιν άρτιας κοινωνίας που πλάθουν αυτοί οι οποίοι λαϊκίζουν, δημαγωγούν και φτιασιδώνουν με φούμαρα τον ξύλινό τους λόγο.

Η δημοκρατία προέρχεται ετυμολογικά από το «δήμος» και «κράτος», δηλαδή λαός και εξουσία και είναι το πολίτευμα του οποίου η εξουσία πηγάζει από το λαό, ασκείται από αυτόν και υπηρετεί τα συμφέροντά του. Σε ποια δημοκρατία του κόσμου όμως είναι δυνατόν να γίνει δεκτή η εγκατάσταση ξένων υπουργών και συγκεκριμένα Γερμανών επί ελληνικών θεμάτων που νομιμοποιεί παράλληλα το καθεστώς οικονομικής επιτήρησης; Όταν ο λαός από κυρίαρχος μετατρέπεται σε παρία στο βωμό των συμφερόντων των τραπεζών και συλλήβδην του χρηματοοικονομικού κατεστημένου, τότε δεν δικαιούνται οι κάθε λογής αρχολίπαροι και πολιτικάντηδες να μιλούν για δημοκρατία.

Δημοκρατία δεν υφίσταται όταν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι νομοθετούν και οι σφετεριστές της εξουσίας εκτελούν τις εντολές τους ψηφίζοντας στα αγγλικά νόμους και διατάξεις που αφορούν το σύνολο της χώρας. Δεν νοείται όταν άλλοι παίρνουν αποφάσεις για τον τόπο μας. Όσοι αντιστέκονται, έρχονται αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και τη δικαιοσύνη. Οι ειρηνικές πορείες διαμαρτυρίας πνίγονται στα δακρυγόνα και το αίμα, οι πολίτες με τους πλειστηριασμούς της κατοικίας τους στα ξένα funds χάνουν ό,τι πολυτιμότερο είχαν αποκτήσει και το Σύνταγμα, το οποίο συνεχώς επικαλούνται οι δήθεν εθνοσωτήρες, συνεχώς καταστρατηγείται με την ψήφιση παράνομων και αντισυνταγματικών νόμων.

Όταν ένας λαός αναγκάζεται να ζει με μισθούς και συντάξεις πείνας σαν να είναι τριτοκοσμική χώρα, δεν υπάρχει δημοκρατία. Οι πολίτες που τολμούν να πουν την αλήθεια για την τραγική κατάσταση που έχουμε περιέλθει, φιμώνονται από τα ΜΜΕ που τάχα κόπτονται για την πολυφωνία σαν να βρισκόμαστε σε πραγματική δικτατορία.

Ακόμα και όταν λειτουργεί σπάνια στη χώρα μας η δημοκρατία, η ετυμηγορία της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού υποτιμάται όταν πρόκειται να σωθεί η παγκόσμια ελίτ, όπως συνέβη πρόσφατα στο δημοψήφισμα του Ιουλίου του 2015.

Έπειτα από ηρωικούς αγώνες για την απελευθέρωσή μας από τους Γερμανούς στα χρόνια της Κατοχής, αποτελούμε το μοναδικό παράδειγμα χώρας που ενώ όσοι συνεργάστηκαν με τους Ναζί ηττήθηκαν, αντί να αποτελούν παρελθόν από το πολιτικό σκηνικό, οι απόγονοί τους πρωταγωνιστούν στο σημερινό πολιτικό μας σύστημα. Καταντήσαμε μια αποικία χρέους που επί αιώνες ζούσε με δανεικά για να εξοφλεί πρωτίστως τα χρέη προς τις τράπεζες και όταν αυτές πτωχεύουν, ανακεφαλαιοποιούνται με χρήματα των ήδη ανήμπορων φορολογουμένων.

Όμως, οι κυβερνώντες μας υπενθυμίζουν διαρκώς μέσα σε ένα ανελέητο καθεστώς τρομοκρατίας πως έχουμε δημοκρατία και αφού ακόμα δεν αντιδρούμε, μπορούμε να πούμε πως είμαστε άξιοι των ανθρώπων που μας κυβερνούν…
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo