Κειμενα

Κείμενα

Λίγα λόγια για τη... θυμωμένη «Ελευθερία του Τύπου»

Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017


Γράφει ο Σωτήρης Ζιώμας

Την Κυριακή 19 Μαρτίου, έκανε την εμφάνισή της στα περίπτερα μια νέα εφημερίδα με τίτλο «Ελευθερία του Τύπου», ονομασία που παραπέμπει στην ιστορική εφημερίδα «Ελευθερία» του Πάνου Κόκκα.

Προτού κάνουμε μερικές από τις παρατηρήσεις μας για την εν λόγω εφημερίδα, θα ήταν ορθό να αναφέρουμε εν τάχει ποιοι βρίσκονται στο σχήμα καθώς και στο έμψυχο δυναμικό της.

Η εφημερίδα έχει έδρα τον Πειραιά και ιδιοκτήτης της είναι ο εφοπλιστής και πρόεδρος του Ολυμπιακού και της ALTER EGO Α.Ε., Βαγγέλης Μαρινάκης.

Το πόστο του εκδότη-διευθυντή έχει αναλάβει ο Χρίστος Μουλίνος που προέρχεται από το «αντίπαλο» στρατόπεδο (σ.σ. συμφερόντων Μελισσανίδη) του Γ. Φιλιππάκη με θητεία και στον «Ελεύθερο Τύπο», ενώ στο σχήμα δεν συμμετέχει τελικά ο εκδότης των «Παραπολιτικών», Γιάννης Κουρτάκης, λόγω άλλων υποχρεώσεων.

Η εφημερίδα θα πρόσκειται προφανώς στο χώρο της κεντροδεξιάς.

Σε ό,τι αφορά του ρεπόρτερ, είναι πασιφανές πως ο ΔΟΛ μετακόμισε από τη Μιχαλακοπούλου στον Πειραιά.

Μερικοί από τους δημοσιογράφους της «Ελευθερίας του Τύπου» που προέρχονται από τον Όμιλο Ψυχάρη είναι ο Γιώργος Παπαχρήστος, ο Ηλίας Κανέλλης, η σκιτσογράφος Έφη Ξένου και ο art director Γιάννης Κούρτης (από «Τα Νέα»), ο Άρης Ραβανός, η Έλενα Φυντανίδου και ο Θοδωρής Λαΐνας (από «Το Βήμα») καθώς επίσης η Σοφία Δήμτσα, ο Γιώργος Παππούς, η Κλειώ Νικολάου και η Μίνα Καραμήτρου (από το Mega).

Και τώρα στο «δια ταύτα».

Βλέποντας και μόνο τα πρωτοσέλιδα της νέας εφημερίδας του Β. Μαρινάκη, διαπιστώνουμε πως υπάρχει πιστή αντιγραφή με αυτά των «Νέων» και του «Βήματος».

Ο σχεδιασμός, τα χρώματα και οι γραμματοσειρές είναι ολοίδιες ενώ το δημοσιογραφικό επιτελείο, όπως προαναφέραμε είναι αυτό το οποίο ακολουθούσε κατά γράμμα τη γραμμή Μπόμπολα-Ψυχάρη στις εφημερίδες του ΔΟΛ ή στο Mega.

Τελευταίο μα όχι εξαιρετέο, το σλόγκαν της εφημερίδας: «Θυμωμένη, όχι φιμωμένη».

Ασφαλώς, αυτό αποτελεί έναν έμμεσο υπαινιγμό στον ΣΥΡΙΖΑ που ευθύνεται λόγω του διαγωνισμού των αδειών στα δεινά που τραβούν οι παραπάνω εφημερίδες.

Αλλά δεν θα σταθούμε σε αυτό.

Το πιο αξιοπρόσεκτο είναι το επίθετο «θυμωμένη». Με τι άραγε είναι θυμωμένοι δημοσιογράφοι όπως ο Γιώργος Παπαχρήστος που για κάποιο διάστημα εμφανιζόταν στον ΣΚΑΪ και ήταν βασικό γρανάζι της διαπλοκής ή οι οικονομικοί ρεπόρτερ του Mega-λου καναλιού όταν μετέδιδαν χαλκευμένες ειδήσεις εις βάρος των πολιτών;

Προφανώς αυτά είναι ψιλά γράμματα.

Γι' αυτό και το νέο αυτό εγχείρημα δεν θα κρατήσει για πολύ και θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν.

Εμείς ασκήσαμε την κριτική μας στη νέα εφημερίδα.

Εκείνοι πάντως που θα πουν την τελευταία λέξη θα είναι οι αναγνώστες.
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo