Κειμενα

Κείμενα

Σεξιστικό παραλήρημα πολωνού ακροδεξιού ευρωβουλευτή: Να πληρώνονται λιγότερο οι γυναίκες!

Σάββατο, 4 Μαρτίου 2017


Κατά τη διάρκεια συζήτησης στο σχεδόν άδειο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις μισθολογικές διαφορές των δύο φύλων στη Ευρώπη, ο Πολωνός ακροδεξιός ευρωβουλευτής, Γιάνους Κόρβιν-Μίκε, προέβη σε ένα άκρως ρατσιστικό και σεξιστικό παραλήρημα.

Ξεκινώντας την ομιλία του, αναφέρθηκε στο διανοητικό επίπεδο των γυναικών χαρακτηρίζοντας τες εμμέσως «ηλίθιες» και λέγοντας πως καμία γυναίκα δεν περιλαμβάνεται στους 100 καλύτερους σκακιστές για να καταλήξει στο συμπέρασμα πως πρέπει να αμείβονται λιγότερο από τους άνδρες γιατί είναι «ασθενέστερες», «μικρότερες» και «λιγότερο ευφυείς».

Όπως ήταν φυσικό, οι δηλώσεις του προκάλεσαν αντιδράσεις με την Ισπανίδα ευρωβουλευτή, Ιράτσε Γκαρσία Πέρεζ, να του απαντά άμεσα δηλώνοντας πως κατά τη γνώμη του, δεν θα έπρεπε να βρίσκεται η ίδια στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Ξέρω πως σας πληγώνει και σας ενοχλεί, σήμερα όμως οι γυναίκες μπορούν να εκπροσωπούν τους πολίτες με τα ίδια δικαιώματα που έχετε και εσείς. Βρίσκομαι εδώ για να υπερασπιστώ όλες τις Ευρωπαίες από άνδρες σαν κι εσάς».

Ο Πολωνός ευρωβουλευτής έχει προκαλέσει και παλαιότερα όταν στο πρόσφατο παρελθόν είχε χαιρετίσει ναζιστικά μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο ενώ του έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο για ρατσιστική χρήση γλώσσας σε προηγούμενες δηλώσεις του.


Πληροφορίες από: euronews.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo