Κειμενα

Κείμενα

Θαύμα! Το σκάνδαλο Βατοπεδίου δεν είναι πια σκάνδαλο

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017


Με την αθώωση όλων των κατηγορουμένων για την υπόθεση του Βατοπεδίου έκλεισε η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Το Δικαστήριο αφού αθώωσε τους εμπλεκόμενους για το σκάνδαλο των «ιερών ανταλλαγών», αναγνώρισε ότι η λίμνη Βιστωνίδα και οι παραλίμνιες εκτάσεις της ανήκουν στο Δημόσιο και όχι στη Μονή.

Τα πολιτικά πρόσωπα της τότε κυβέρνησης Καραμανλή δεν παραπέμφθηκαν στη δίκη διότι η Βουλή είχε κλείσει εσπευσμένα το 2009 από την ίδια την κυβέρνηση με αποτέλεσμα οι ευθύνες να παραγραφούν. Έτσι, στη δίκη οδηγήθηκαν ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος καθώς και τα στελέχη του Δημοσίου που ενεπλάκησαν στην υπόθεση.

Με την απόφασή του αυτή, το Δικαστήριο διαγράφει ουσιαστικά τον όρο «σκάνδαλο» για το Βατοπέδι την στιγμή που μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι η υπόθεση με τις «ιερές μπίζνες» των offshore ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της Μεταπολίτευσης.


Άλλωστε, ακόμα και τα ίδια στελέχη της ΝΔ είχαν απολογηθεί. Ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής το 2008 στη Βουλή είχε δηλώσει πως αναλαμβάνει την ευθύνη που αναλογούσε στο κόμμα του, τονίζοντας πως είχε υποτιμήσει την υπόθεση και δεν είχε δει εγκαίρως τις διαστάσεις του ενώ και η Ντόρα Μπακογιάννη που τώρα κάνει λόγο για «λάσπη», δήλωνε το 2010 στον Αδέσμευτο Τύπο πως «ήταν σκάνδαλο το Βατοπέδι» και εκτιμούσε πως «κάποιοι σίγουρα έβγαλαν χρήματα».

Πληροφορίες από: news247.gr, koutipandoras.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo