Κειμενα

Κείμενα

Μακρόν εναντίον Λεπέν στον β' γύρο της 7ης Μαΐου

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017


Μετά από μια μάχη θρίλερ, Εμανουέλ Μακρόν και Μαρίν Λεπέν θα αναμετρηθούν στον β' γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας που θα διεξαχθεί σε δύο βδομάδες από τώρα.

Η είσοδος της Μαρίν Λεπέν στο δεύτερο γύρο αναστάτωσε το πολιτικό προσωπικό της χώρας αλλά και της Ευρώπης με αποτέλεσμα τόσο οι Βρυξέλλες και το Βερολίνο όσο και οι Σοσιαλιστές με τους Συντηρητικούς να στηρίξουν ανοικτά τον Μακρόν απέναντι στον κίνδυνο της ακροδεξιάς.

Από την άλλη, ο αριστερός υποψήφιος της «Ανυπότακτης Γαλλίας» Ζαν-Λυκ Μελανσόν, όντας εμφανώς δυσαρεστημένος από το αποτέλεσμα, αρνήθηκε να δώσει γραμμή στους ψηφοφόρους του υπέρ κάποιου εκ των δύο υποψηφίων τονίζοντας πως και για τους δύο «χαίρονται οι ολιγάρχες».

Ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος, Εμανουέλ Μακρόν, σε δηλώσεις του μετά το αποτέλεσμα σημείωσε πως «μέσα σε έναν χρόνο άλλαξε την εικόνα της γαλλικής πολιτικής και θέλει να είναι ο πρόεδρος των πατριωτών απέναντι στην απειλή των λαϊκιστών».

Η αρχηγός του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, αφού ευχαρίστησε τους «εκλογείς πατριώτες» για την ψήφο τους και έκανε λόγο για «ιστορικό αποτέλεσμα», υπογράμμισε πως «θέμα των εκλογών είναι η άγρια παγκοσμιοποίηση που θέτει σε κίνδυνο των πολιτισμό μας».

Αναμφίβολα μοιραίο πρόσωπο του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών ήταν ο υποψήφιος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μπενουά Αμόν, που συγκέντρωσε μόλις το 6% των ψήφων, πέφτοντας κατά 20 ολόκληρες μονάδες από τις εκλογές του 2012. Απογοήτευση επικράτησε και στο στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων καθώς ο Φρανσουά Φιγιόν τερμάτισε τρίτος ενώ ενισχυμένος εμφανίστηκε ο δεξιότερος του Φιγιόν, Νικολά Ντουπόν-Ενιάν.

Η μάχη λοιπόν μεταξύ του πρώην τραπεζίτη των Ρότσιλντ και της επίδοξης νεοφασίστριας θα ξεκαθαριστεί σε δύο βδομάδες μέχρι να δούμε ποιος θα είναι ο επόμενος ένοικος των Ηλυσίων.

Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου με καταμετρημένο το 100% των ψήφων σε συμμετοχή 78,2%.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo