Κειμενα

Κείμενα

Δημοσιογραφία για… Πούλιτζερ! Παρουσίασαν απόσπασμα της κωμωδίας “The Interview” για τη Β. Κορέα ως είδηση

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017


Μετά τη γκάφα τους να δημοσιεύσουν φωτογραφία του 2012 από τη Νότιο Αφρική την περίοδο του δημοψηφίσματος του Ιουλίου, τα ελληνικά ΜΜΕ φρόντισαν εκ νέου να μας παραδώσουν... μαθήματα δημοσιογραφίας.

Αυτή τη φορά, σειρά είχε η προβολή αποσπάσματος της πασίγνωστης αμερικανικής κωμωδίας «The Interview» το οποίο τα κεντρικά δελτία των καναλιών «Ε» και Alpha παρουσίασαν ως πραγματικό προκειμένου να αναδείξουν το μίσος που τρέφει το καθεστώς της Β. Κορέας προς τις ΗΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα, στο δελτίο ειδήσεων του «Ε» με τον Νίκο Ευαγγελάτο το βίντεο στο οποίο ένα μικρό κοριτσάκι εύχεται πείνα και θάνατο στους Αμερικανούς προβλήθηκε με το lead της είδησης να γράφει «Ανατριχιαστικό: Ακόμα και κοριτσάκι έβαλε ο Κιμ Γιονγκ Ουν να απειλήσει τις ΗΠΑ».


Από την άλλη, ο Alpha έκανε λόγο για «ανατριχιαστικό προπαγανδιστικό βίντεο της Β. Κορέας» με τίτλο «Προκλητική προπαγάνδα: Απειλές και κατάρες για ΗΠΑ». Μάλιστα, συνόδευσε το βίντεο με μια αντίδραση του Λευκού Οίκου που την χαρακτήρισε ως απάντηση στη Β. Κορέα.


Η χολιγουντιανής παραγωγής ταινία «The Interview» που προβλήθηκε το 2014 και προκάλεσε παγκόσμιο σάλο, πραγματεύεται το σχέδιο δολοφονίας του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ουν από έναν παρουσιαστή lifestyle εκπομπής και έναν ραδιοφωνικό παραγωγό.

Πληροφορίες από: thepressproject.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo