Αποψεις

απόψεις

Πλεύση Ελευθερίας: «Σπίθα» για μια παλλαϊκή επανάσταση ή ένα ακόμη εμπόριο ελπίδας;

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017


Γράφει ο Σωτήρης Ζιώμας

Η Ελλάδα καθημερινά ψυχορραγεί και η κοινωνία μαζεύει τα κομμάτια της μπλεγμένη σε έναν κυκεώνα που στροβιλίζεται αενάως. Νέοι φόροι, νέα μέτρα, νέοι εκβιασμοί, νέα μνημονιακή κατοχή. Μπροστά σε όλα αυτά τα «νέα» προστίθεται και ένα νέο κόμμα το οποίο τουλάχιστον δεν φιλοδοξεί να έχει τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά και την ιεραρχική δομή των ξεπερασμένων κομμάτων αλλά τη μορφή ενός κινήματος που πηγάζει από την ίδια την κοινωνία και το λαό.

Το κόμμα-κίνημα ονομάζεται «Πλεύση Ελευθερίας» και πρωτοστάτισσα αυτού του αγώνα είναι μια δυναμική και χαρισματική προσωπικότητα, η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Η κ. Κωνσταντοπούλου έχει αποδείξει εμπράκτως την πίστη της στις αρχές τις οποίες πρεσβεύει και έχει αγωνιστεί πραγματικά για την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους εγχώριους και ξένους δυνάστες. Επομένως, η ονομασία του πολιτικού αυτού σχηματισμού ξεκινάει εύστοχα με θετικούς οιωνούς.

Η παρουσίαση και τα αποκαλυπτήρια του νέου κινήματος έγιναν το περασμένο βράδυ της Τρίτης στο θέατρο Χυτήριο με πλήθος κόσμου να παρευρίσκεται στην επίσημη πρώτη του. Την εκδήλωση προλόγισαν ο φοιτητής Οικονομικών και μέλος της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους, Σταύρος Παπαϊωάννου, η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αθηνών και «σύμβολο» του Πολυτεχνείου κ. Πέπη Ρηγοπούλου και ο Eric Coquerel, στέλεχος του Αριστερού Κόμματος Γαλλίας και συντονιστής του Αριστερού Μετώπου.

Πλάι στο νέο εγχείρημα της πρώην προέδρου της Βουλής στάθηκαν οι γονείς της, Νίκος Κωνσταντόπουλος και Λίνα Αλεξίου, η πολύ καλή της φίλη Ραχήλ Μακρή, ο πρώην βουλευτής Γιάννης Σταθάς, οι πρώην βουλευτές, Αγλαΐα Κυρίτση και Νάντια Βαλαβάνη και πολλοί άλλοι ενώ ευχές για καλή επιτυχία έστειλε και ο επικεφαλής της ΛΑ.Ε. Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Η δημιουργία του στηρίζεται στα 6 «Δ» και λογότυπό του είναι ένα μωβ καράβι με γαλάζια πανιά που συμβολίζουν αξίες και ιδανικά τα οποία στις μέρες μας τείνουν προς εξαφάνιση, εάν δεν έχουν εξαφανιστεί ήδη: Δημοκρατία, Δικαιοσύνη, Διαφάνεια, Δικαιώματα, Διαγραφή χρέους, Διεκδίκηση γερμανικών οφειλών. Είναι πολύ σημαντικό να δίνεται βαρύτητα σε τέτοιες φθαρμένες έννοιες και πρωτίστως να αναζητούνται εναλλακτικές διέξοδοι σε μια Ελλάδα προτεκτοράτο και αποικία των δανειστών, όπου καταστρατηγούνται αδιάκοπα το Σύνταγμα, η Βουλή και οι ετυμηγορίες ενός ολόκληρου λαού.

Οι Έλληνες μπροστά στο ταξίδι της Ζωής Κωνσταντοπούλου με προορισμό την ελευθερία, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να πέσουν στην παγίδα του ωχαδερφισμού και να περιμένουν τη σωτηρία τους από ένα μόνο άτομο, παρόλο που μεγάλη μερίδα του πληθυσμού μας ακολουθεί αυτή την τακτική. Πολιτικοί μεσσίες εν έτει 2016 δεν υπάρχουν και κανείς δεν έχει ανάγκη από εμπόρους ελπίδας γιατί αποδεδειγμένα όσοι πίστεψαν στην ελπίδα με τη μέθοδο της τυφλής εμπιστοσύνης, προδόθηκαν. Αυτό είναι και το διακύβευμα του νέου κινήματος. Εάν η «Πλεύση Ελευθερίας» αποτελέσει ένα προσωποκεντρικό κόμμα, τότε δεν θα έχει καμία προοπτική και θα αποτύχει παταγωδώς. Εάν όμως συμπλεύσει με τους πολίτες που μάχονται και αντιστέκονται για ένα καλύτερο αύριο, τότε θα έχει πολλά να κερδίσει.

Μπροστά στο συμφέρον της χώρας δεν χωρούν πολιτικές και ιδεολογικές σκοπιμότητες ούτε κομματικές ταυτότητες. Αυτό που προέχει είναι ο ζήλος για την πραγματική απελευθέρωσή μας από τα δεσμά των μνημονίων, η αλληλεγγύη, η εθνική ομοψυχία και η αποφασιστικότητα. Χωρίς αυτές τις προϋποθέσεις, δεν ανακτάς ούτε την εθνική ανεξαρτησία ούτε την ελευθερία αλλά συνεχίζεις να ζεις υπό καθεστώς εκβιασμών, υποδούλωσης και τρομοκρατίας.

Η πλεύση για την ελευθερία δεν θα είναι γαλήνια αλλά θα έχει πολλές φουρτούνες. Ωστόσο, είναι στο χέρι του καθενός να πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια του και να αγωνιστεί από το δικό του μετερίζι για την κατάκτηση της. Η ελευθερία και η ελπίδα δεν θα έρθουν ως δια μαγείας.
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo