ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Βρετανικές εκλογές: Δεν κατεβαίνει υποψήφιος ο Φάρατζ

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2017


Η αιφνίδια απόφαση της Βρετανίδας πρωθυπουργού, Τερέζα Μέι να προχωρήσει στη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών στις 8 Ιουνίου έχει κινητοποιήσει από τις πρώτες κιόλας μέρες τα κομματικά επιτελεία της Βρετανίας.

Ο πρώην ηγέτης του UKIP και εκ των «αρχιτεκτόνων» του Brexit, Νάιτζελ Φάρατζ, ανακοίνωσε πως δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές και αυτό γιατί σύμφωνα την Telegraph, επιθυμεί να αφοσιωθεί στις διαπραγματεύσεις εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε.

Όπως υποστήριξε, η εκλογή του στο Ουεστμίνστερ, τη Βουλή των Κοινοτήτων θα μπορούσε να είναι μια «εύκολη νίκη» αλλά η προσοχή του είναι στραμμένη στο Ευρωκοινοβούλιο. «Πιστεύω πως μπορώ να χρησιμοποιήσω το ρόλο μου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προκειμένου να ασκήσω αληθινές πιέσεις στους ευρωβουλευτές για μια συνετή συμφωνία στη διαδικασία του Brexit».

Επίσης, υπογράμμισε πως η Τερέζα Μέι θα κερδίσει μια μεγάλη πλειοψηφία για το Συντηρητικό Κόμμα στις εκλογές. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε άλλωστε και ο μοναδικός βουλευτής του Ουεστμίνστερ με το UKIP, Ντάγκλας Κάρσγουελ, ο οποίος δήλωσε πως η πολιτική του καριέρα τελείωσε μετά το Brexit και για αυτό θα παραιτηθεί από βουλευτής για να ψηφίσει τους Συντηρητικούς.

Πληροφορίες από: thepressproject.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo