Κειμενα

Κείμενα

Καταδικάζουμε τη βία απ' όπου κι αν προέρχεται;

Σάββατο, 27 Μαΐου 2017


Γράφει ο Σωτήρης Ζιώμας

Το ημερολόγιο γράφει Πέμπτη 25 Μαΐου 2017. O πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος βρισκόμενος στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου του πέφτει θύμα δολοφονικής επίθεσης από έναν παγιδευμένο με εκρηκτικά φάκελο που εξερράγη τραυματίζοντάς τον στο θώρακα και στην κοιλιά. Στη μαύρη Μερσεντές επιβαίνουν ακόμη ο οδηγός και ο υπεύθυνος ασφάλειάς του ενώ ένα αυτοκίνητο και μια μηχανή όπου επιβαίνουν τρεις αστυνομικοί της προσωπικής του φρουράς την ακολουθούν. Οι τραυματίες μεταφέρονται στον Ευαγγελισμό.

Από εκείνη την στιγμή και μετά, σύσσωμο το πολιτικό κατεστημένο έσπευσε να καταδικάσει την επίθεση αυτή ενώ από το κανάλι της Νέας Δημοκρατίας, τον ΣΚΑΪ, ακούστηκε πως πρέπει να πέσει «μαύρο» στα social media για τα υβριστικά σχόλια των χρηστών εναντίον του «εθνοσωτήρα» Παπαδήμου και να συλληφθούν όσοι επιδοκίμασαν αυτή την πράξη. Έτσι προφανώς εκλαμβάνουν τη δημοκρατία οι κάθε λογής Μπογδάνοι και Πιτταράδες και επειδή πασχίζουν να γίνουν οι συνήγοροι υπεράσπισης αυτού του σάπιου καθεστώτος πετούν και κανα δυό πυροτεχνήματα ότι κινδυνεύει η δημοκρατία. Λες και η δημοκρατία δεν έχει βρεθεί σε κίνδυνο ήδη από αυτούς που χρημάτισαν πρωθυπουργοί, υπουργοί και τραπεζίτες και έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται μέχρι σήμερα.

Αλλά ας δεχτούμε ότι ο Λουκάς Παπαδήμος ήταν ένα σημαντικό πρόσωπο στην πολιτική ζωή της χώρας που αδίκως έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης. Γιατί όμως τον άνθρωπο αυτό τον προστατεύουν συνολικά σε καθημερινή βάση οκτώ αστυνομικοί; Συνήθως οι αδιάφθοροι και έντιμοι άνθρωποι κυκλοφορούν στους δρόμους ελεύθερα, χωρίς μπράβους και σεκιουριτάδες. Δεν κυκλοφορούν με το φόβο ότι οι αγανακτισμένοι πολίτες θα τους επιτεθούν.

Ο κ. Παπαδήμος όμως δεν είναι από αυτούς τους ανθρώπους. Το μαρτυρεί το ίδιο του το «σκοτεινό» βιογραφικό. Διετέλεσε διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος από το 1994 μέχρι το 2002, ανέλαβε χρέη αντιπροέδρου της ΕΚΤ από το 2002 έως το 2010 και συνδέθηκε με την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ και την ευρωζώνη, όταν πανηγύριζε μαζί με τον Κώστα Σημίτη κρατώντας τα πρώτα χαρτονομίσματα του ευρώ.

Επιπλέον, έμεινε στην ιστορία ως ο δοτός από τον Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο πρωθυπουργός της τρικομματικής κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ που κράτησε 6 μήνες. Ταυτίστηκε με το 2ο μνημόνιο και την ψήφιση του PSI εξαιτίας του οποίου αυτοκτόνησαν 17 κάτοχοι ομολόγων που είδαν τις επενδύσεις τους να χάνονται -χώρια η ζημιά με το «κούρεμα» των αποθεματικών των δημόσιων οργανισμών και ασφαλιστικών ταμείων- και ήταν μέλος της Τριμερούς Επιτροπής, ενός πανίσχυρου παγκόσμιου λόμπι της τραπεζικής, επιχειρηματικής και πολιτικής ελίτ, ανώτερου της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ, που ιδρύθηκε από τον δισεκατομμυριούχο τραπεζίτη, Ντέιβιντ Ροκφέλερ με σκοπό τη μείωση της επιρροής των δημοκρατικά εκλεγμένων κυβερνήσεων και την προώθηση πολιτικών, κομμένων και ραμμένων στα συμφέροντα των πολυεθνικών.

Στον υπηρέτη αυτών των εγκληματικών πολιτικών έγινε απόπειρα δολοφονίας την οποία ούτε επικροτούμε ούτε όμως την καταδικάζουμε με την πρώτη ευκαιρία με το γνωστό φαιδρό μότο «καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».

Βία δεν είναι μόνο η σωματική αλλά είναι και η ψυχολογική και ως πρώην πρωθυπουργός μέσω της πολιτικής του διαδρομής απέδειξε πως επέβαλε άριστα την ψυχολογική βία σε έναν ολόκληρο λαό. Επομένως ας σταματήσουν όλοι εκείνοι που μιλούν για υπονόμευση της δημοκρατίας και της ασφάλειας. Τις έχει καταλύσει εδώ και καιρό ο αγαπημένος τους, Λουκάς Παπαδήμος.
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo