ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Τριγμοί στο Εθνικό Μέτωπο – Η Μαριόν Λεπέν αποχωρεί προσωρινά από την πολιτική

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017


Μετά την ήττα στο δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών της Γαλλίας, το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο δείχνει από τις πρώτες κιόλας μέρες σημάδια καθίζησης.

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στο εσωτερικό του εθνικιστικού κόμματος είναι η απόφαση της ανιψιάς της Μαρίν Λεπέν και εγγονής του Ζαν-Μαρί Λεπέν, Μαριόν-Μαρεσάλ Λεπέν να αποσυρθεί για κάποιο χρονικό διάστημα από τον στίβο τη πολιτικής. Η 27χρονη Μαριόν, που θεωρείται από τα πιο δημοφιλή στελέχη του κόμματος, σε επιστολή της εξηγεί τους λόγους που τη οδήγησαν σ’ αυτή την απόφαση.

«Δεν θα εγκαταλείψω για πάντα τον πολιτικό αγώνα. Γνωρίζετε ότι βρίσκομαι στο χώρο της πολιτικής όλη μου τη ζωή. Στα 27 μου είναι καιρός να αποσυρθώ προσωρινά», σημείωσε, τονίζοντας ότι «θέλει να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στην κόρη της».

Η ηγέτης του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, σχολίασε την επιλογή της ανιψιάς της λέγοντας πως «σέβεται την επιλογή της καθώς ξέρει πόσο απαιτητική μπορεί να γίνει η πολιτική ζωή».

Από την άλλη, ο Ζαν-Μαρί Λεπέν σε δηλώσεις του στον ιστότοπο figaro.fr εμφανίστηκε πιο αιχμηρός. «Πιστεύω ότι η Μαριόν έπρεπε να λάβει αυτήν την απόφαση πιο πριν ή να περιμένει λίγο διότι βρισκόμαστε σε προεκλογική εκστρατεία. Η χώρα αναμένει την ετυμηγορία της κάλπης. Μεσούσης της προεκλογικής μάχης, ένα από τα πλέον δημοφιλή και αξιοθαύμαστα στελέχη του κόμματος δειλιάζει, αυτό μπορεί να έχει τρομακτικές επιπτώσεις. Εάν δεν έχει κάποιον πολύ σοβαρό λόγο για αυτήν την απόφαση, θεωρώ ότι πρόκειται για λιποταξία», επισήμανε.

Πληροφορίες από: topontiki.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo