Κειμενα

Κείμενα

Υποχρεωτική υιοθέτηση του ευρώ για όλες τις χώρες της Ε.Ε. σχεδιάζουν οι Βρυξέλλες

Παρασκευή, 26 Μαΐου 2017

Υποχρεωτική υιοθέτηση του ευρώ για όλες τις χώρες της Ε.Ε. σχεδιάζουν οι Βρυξέλλες

Σχέδιο για υποχρεωτική ένταξη στο ευρώ από όλες τις χώρες της Ε.Ε. μέχρι το 2025 φαίνεται να καταστρώνεται στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με έγγραφα που έχει στην κατοχή του το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων «Frankfurter Allgemeine Zeitung» (FAZ).

Σε αυτά περιγράφονται συζητήσεις μεταξύ αξιωματούχων της Ένωσης που συναντήθηκαν για να προετοιμάσουν σχετική συνεδρίαση της Κομισιόν, η οποία αναμένεται να γίνει στις 31 Μαΐου.

Αντιδρώντας στη διαρροή που είδε το φως της δημοσιότητας, ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Βάλντις Ντομπρόβσκις, υποστήριξε ότι «ο αληθινός σκοπός του σχεδίου είναι να ολοκληρωθεί η συνεργασία στη ζώνη του ευρώ και όχι να υποχρεωθούν να υιοθετήσουν το ευρώ όσες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχουν δικό τους νόμισμα. «Φυσικά και ενθαρρύνουμε όλες τις χώρες να υιοθετήσουν το ευρώ, όταν ολοκληρωθούν οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρήσουν αλλά δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονικό όριο».

Σύμφωνα με την ευρωπαϊκή συνθήκη, η Δανία είναι μία χώρα που έχει το δικαίωμα να εξαιρεθεί από μία τέτοιου είδους δεσμευτική απόφαση. Άλλες χώρες που αφορά ένα τέτοιο σενάριο είναι μεταξύ άλλων η Τσεχία, η Πολωνία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και η Ουγγαρία.

Πηγή: efsyn.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo