Κειμενα

Κείμενα

Μεγάλη Βρετανία: Νίκη με απώλειες για τους Συντηρητικούς – Ενισχύθηκαν σημαντικά οι Εργατικοί

Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017


Μπορεί το κόμμα των Συντηρητικών της Τερέζα Μέι να κέρδισε τις βρετανικές εκλογές, ωστόσο οι απώλειες που κατέγραψε άφησαν ξεκάθαρα μια πικρία στις τάξεις των Τόρις εν αντιθέσει με το κόμμα των Εργατικών που σημείωσε σπουδαία άνοδο.


Η Μέι όχι μόνο δεν κέρδισε το στοίχημα που έβαλε η ίδια για ενίσχυση της αυτοδυναμίας της αλλά έχασε και την πλειοψηφία που διατηρούσε. Καταλαμβάνοντας 318 έδρες από 330 στις εκλογές του 2015 επί ηγεσίας Ντέιβιντ Κάμερον, αναδείχθηκε πρώτο κόμμα με τον Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών να τερματίζει δεύτερος καταλαμβάνοντας 261 έδρες, 36 παραπάνω από τις προηγούμενες εκλογές.

Το Εθνικό Κόμμα Σκωτίας (SNP) κατέλαβε 35 έδρες καταγράφοντας επίσης κατακόρυφη πτώση, οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες (Lib Dems) ενισχύθηκαν με 12 έδρες, το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα της Β. Ιρλανδίας (DUP) κέρδισε 10 έδρες ενώ το Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) δεν κατέλαβε για μια ακόμα φορά έδρα.

Στα πλαίσια του σχηματισμού κυβέρνησης, είναι πολύ πιθανό η Τερέζα Μέι να ζητήσει την υποστήριξη των Ενωτικών με στόχο να εξασφαλίσει μια επιτυχημένη συμφωνία για το Brexit και να παράσχει πολιτική σταθερότητα ώστε οι Βρετανοί να μην οδηγηθούν ξανά στις κάλπες.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:


Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo