Κειμενα

Κείμενα

Η «σοβαρή» Χρυσή Αυγή και το ξέπλυμα του ναζισμού

Κυριακή, 23 Ιουλίου 2017


Γράφει ο Σωτήρης Ζιώμας

Δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά που το βλέπουμε να συμβαίνει. Η προσπάθεια εκδημοκρατισμού της Χρυσής Αυγής και νομιμοποίησης των νεοναζιστικών της θέσεων που εκφράστηκε πρόσφατα από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Παρασκευόπουλο, δεν είναι… χθεσινή αλλά έρχεται από το παρελθόν. Μακρινό και κοντινό.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Παρασκευόπουλος είχε προτείνει σε συνέντευξή του στη «Βραδυνή της Κυριακής» να ενταχθεί η Χρυσή Αυγή στο κλίμα δημοκρατίας, να αποφευχθεί η διαρκής ρήξη μαζί της και να στηριχτεί από τα πάσης φύσεως δημοκρατικά κόμματα για να προηγηθεί όπως είπε «η ουσία μιας σύγκλισης». Προτού κατακρίνουμε όμως τον πρώην υπουργό, ας θυμηθούμε εν τάχει ποιοι είναι αυτοί που την ενέταξαν στο δημοκρατικό κλίμα.

Η Χρυσή Αυγή που δεν είναι σε καμία περίπτωση ούτε πατριωτική ούτε δημοκρατική αλλά μια νεοναζιστική, ρατσιστική, εγκληματική οργάνωση, «εκδημοκρατίστηκε» στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 από το ανώτατο πολιτικό και ποινικό δικαστήριο του κράτους, τον Άρειο Πάγο. Οι Αεροπαγίτες δικαστές είναι εκείνοι που «άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου» και έδωσαν το δικαίωμα στους Χρυσαυγίτες να καυχιούνται πως είναι ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα. Κατόπιν, εκείνοι που οδήγησαν στην «νεκρανάσταση» της Χρυσής Αυγής και στην εκτόξευσή σε τρίτο πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα, είναι το ίδιο πολιτικό σύστημα που απέτυχε παταγωδώς από τα χρόνια της Μεταπολίτευσης τόσο σε επίπεδο οικονομικών θεμάτων όσο και σε επίπεδο διαχείρισης εθνικών προκλήσεων. Στην ουσία, η Χρυσή Αυγή είναι μια φασιστική οργάνωση υπό το μανδύα του νόμιμου πολιτικού κόμματος.

Η νομιμοποίηση όμως αυτού του μορφώματος δεν σταματά εδώ. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Υγείας που διαπόμπευε τις οροθετικές ιερόδουλες για λίγα ψηφαλάκια, σε παλιότερη συνέντευξή του σε πρωινή εκπομπή είχε δηλώσει πως η Χρυσή Αυγή είναι «το μοναδικό κίνημα μετά τη Μεταπολίτευση που γεννιέται αυθεντικά». Επίσης, ο Γιώργος Καρατζαφέρης που τώρα δεν θέλει να τον ταυτίζουν με τη Χρυσή Αυγή έλεγε παλαιότερα πως το κόμμα αυτό έχει «μαχητές του Αγώνα» (όπως λέμε «Ο Αγών μου» προφανώς) και τους προσκαλούσε «εις στη διανομή της εξουσίας».

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης βέβαια, δεν θα μπορούσαν να λείπουν από αυτό το κάδρο. Πέρα από τη δίκη παρωδία την οποία αναπαρήγαγαν από το πρωί μέχρι το βράδυ για μεγάλο διάστημα όλα τα συστημικά κανάλια και που πρακτικά δεν συρρίκνωναν τη Χρυσή Αυγή αλλά αντιθέτως την ενίσχυαν προβάλλοντας τα στελέχη της ως «ήρωες που διώκονται», υπήρχαν στιγμές που αναρωτιόμασταν αν πίσω από τις κάμερες βρίσκονταν οι ίδιοι οι Χρυσαυγίτες. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η παρουσία του Γιώργου Γερμενή, γνωστού και ως «Καιάδα», στην εκπομπή «Όλα» του Θέμου Αναστασιάδη, η συνέντευξη του Ηλία Κασιδιάρη σε εκπομπή lifestyle περιεχομένου όπου του έβγαζαν προς τα έξω την «ανθρώπινη» πλευρά του, η συνέντευξη του Νίκου Μιχαλολιάκου στον τότε δημοσιογράφο, Σταύρο Θεοδωράκη, όπου τον ρωτούσε «αν ήταν τουλάχιστον καλός μαθητής» (λες και παραγράφονται τα εγκλήματά σου κι ας είσαι πτυχιούχος του Χάρβαρντ) ή ακόμα και η δήλωση του Μπάμπη Παπαδημητρίου περί «σοβαρής» Χρυσής Αυγής.

Όσοι προσπάθησαν από την άλλη να σταθούν εμπόδιο στη Χρυσή Αυγή, λειτούργησαν ως αόρατος σύμμαχός της, όπως όταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος υποστήριζε ότι πρέπει να τεθεί εκτός νόμου. Κάτι τέτοιο φυσικά, ευτυχώς και δεν έγινε, διότι οι συνέπειες θα ήταν ραγδαίες και επικίνδυνες για την ίδια την κοινωνία.

Η Χρυσή Αυγή μπορεί να ισχυρίζεται ότι είναι ένα «αντισυστημικό» κόμμα που μάχεται τους διεθνείς τοκογλύφους, το ξένο κεφάλαιο και ούτω καθεξής αλλά στην πραγματικότητα είναι βγαλμένη μέσα από τα σπλάχνα του συστήματος. Άλλωστε, κανένας βουλευτής της δεν έχει ταχθεί ξεκάθαρα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του ευρώ και κανένας βουλευτής της δεν βρίσκεται στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας. Απεναντίας, συναντιούνται με τους εφοπλιστές και καταθέτουν εκατοντάδες ερωτήσεις στη Βουλή για τα συμφέροντά τους, αντιτίθενται στη δημοκρατία αλλά απολαμβάνουν τα προνόμιά της με τις βουλευτικές αποζημιώσεις, τα αυτοκίνητα και τους διορισμούς συγγενών σε Βουλή και Ευρωβουλή, αναγάγουν τους μετανάστες ως «μαύρα πρόβατα» της τραγωδίας της Ελλάδας χωρίς να τους καίγεται καρφί για το παράνομο χρέος που μας φέσωσαν οι οικονομικές ελίτ και είναι αυτοί που στις πορείες στο Σύνταγμα ενάντια στα μνημόνια, βρίσκονταν πλάι στους αστυνομικούς και χτυπούσαν τον κόσμο.

Το δυστύχημα μετά από όλα αυτά, είναι το γεγονός ότι με ευθύνη και της αντιμνημονιακής Αριστεράς, η Χρυσή Αυγή είναι αυτή που καρπώνεται τη σημερινή κατάσταση όπως συμβαίνει και στις υπόλοιπες χώρες παγκοσμίως. Ο Φάρατζ ήταν ο νικητής του Brexit, ο Τραμπ ο νέος πλανητάρχης, η Λεπέν είναι η μελλοντική διάδοχος του Ολάντ στην Προεδρία, ο Χόφερ στην Αυστρία συγκέντρωσε 46% και πάει λέγοντας. Όσο για τη συνέχεια; Δεν θέλουμε να τη φανταζόμαστε.
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo