Κειμενα

Κείμενα

Οικογένεια Μητσοτάκη: Παράγουμε πολιτικούς εδώ και 170 χρόνια

Κυριακή, 6 Αυγούστου 2017


Οικογένεια Μητσοτάκη. Ένα όνομα, μία ιστορία. Ο θάνατος του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε ηλικία 99 ετών, έδωσε την ευκαιρία στα κυρίαρχα πολιτικά κόμματα και ΜΜΕ να προβούν σε μια εκστρατεία «αγιοποίησης» και «δικαίωσής» του.

Παρόλ' αυτά, η οικογένεια Μητσοτάκη έμεινε στην ιστορία για ένα σωρό σκάνδαλα και η ιδεολογία της ταυτίστηκε με δύο άκρως αποτυχημένες πολιτικές λογικές: το νεοφιλελευθερισμό και την οικογενειοκρατία. Μερικά από τα σκάνδαλα που έμειναν βαθιά χαραγμένα στη μνήμη ήταν η αναρρύθμιση των διαγραμμένων προπολεμικών χρεών το 1964, η αποστασία του 1965 που «έστρωσε το χαλί» στη Χούντα των Συνταγματαρχών, η συνεργασία του με το ΚΚΕ το «βρώμικο '89» για να επιβληθεί η περιβόητη «κάθαρση», η εκτίναξη του χρέους από το 69,9% στο 111,6% του ΑΕΠ, καθώς και η μακρόχρονη σχέση αγάπης με τη SIEMENS και τον καταζητούμενο Χριστοφοράκο.

Στα 170 χρόνια Οικογένειας Μητσοτάκη λοιπόν, ο γνωστός για τα μοναδικά του γραφήματα, Jo Di, αποτυπώνει με εξαιρετικό τρόπο το γενεαλογικό δέντρο του «Μητσοτακέικου» που παράγει διαχρονικά πολιτικούς τους οποίους όπως γράφει συντηρούν οι Έλληνες φορολογούμενοι.Πηγή φωτογραφίας: jodi.graphics
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo