Κειμενα

Κείμενα

Περί Βασίλη Μπεσκένη και άλλων ρεμπεσκέδων δημοσιογράφων

Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου 2017


Γράφει ο Σωτήρης Ζιώμας

Στις 17 Δεκεμβρίου και αφότου είχε βαφτίσει το παιδί του λίγες ώρες νωρίτερα, πέθανε σε ηλικία μόλις 43 ετών από ανακοπή καρδιάς ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΪ, Βασίλης Μπεσκένης.

Αρχικά, έχοντας εργαστεί στον Ελεύθερο Τύπο, στην Απογευματινή, το Mega και προσφάτως στον ΣΚΑΪ ως πολιτικός ρεπόρτερ, αρχισυντάκτης του δελτίου ειδήσεων και σχολιαστής των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών εκπομπών του Ομίλου, ο Βασίλης Μπεσκένης ήταν αν μη τι άλλο εργατικός σε αντίθεση με κάποιους άλλους ρεμπεσκέδες του επαγγέλματος. Αρκεί όμως μόνο αυτό το κριτήριο για να αξιολογήσει κανείς συνολικά έναν δημοσιογράφο ο οποίος διαμορφώνει την κοινή γνώμη κυρίως μέσα από τη δύναμη της τηλεόρασης;

Η αλήθεια είναι πως όχι. Για παράδειγμα, εργατικός και μορφωμένος μπορεί να θεωρείται και ο Άδωνις Γεωργιάδης, παρά τα ένα σωρό κουσούρια του. Έγκριτοι δημοσιογράφοι μπορεί να είναι για πολλούς ο Χρήστος Κώνστας και ο Παντελής Καψής, αλλά και οι δύο ενόσω ασκούσαν το επάγγελμά τους, χρημάτισαν ο ένας εκπρόσωπος Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ και ο άλλος κυβερνητικός εκπρόσωπος επί Παπαδήμου. Ακόμα κι ο Χίτλερ ομολογουμένως ήταν μια στρατιωτική ιδιοφυία αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως στη συνείδηση όλων μας, έμεινε βαθιά χαραγμένος ως «χασάπης». Επιπλέον και η Χρυσή Αυγή μπορεί να θεωρείται νόμιμο πολιτικό κόμμα αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είναι εγκληματική ναζιστική οργάνωση, όπως επίσης δεν σημαίνει πως επειδή το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία είναι δημοκρατικά κόμματα, δεν έχουν διαπράξει οικονομικά εγκλήματα. Τα παραδείγματα είναι άπειρα.

Όσον αφορά λοιπόν τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο, θα τον κρίνουμε για την πορεία που διένυσε και μόνο ως δημοσιογράφος. Ποιο ήταν το βιογραφικό του; Υπηρέτησε τελικά άραγε με ήθος, συνέπεια, ευπρέπεια και επαγγελματισμό, όπως ακούσαμε, το δημοσιογραφικό του καθήκον; Η αλήθεια είναι πάλι πως όχι. Ο «μαχητικός» και «αμερόληπτος» Βασίλης Μπεσκένης είχε διοριστεί το 2007 στο Υπουργείο Πολιτισμού επί Γιώργου Βουλγαράκη, το 2009 στο Υπουργείο Παιδείας επί Άρη Σπηλιωτόπουλου, το 2011 στην ΕΡΤ, το 2013 στο Υπουργείο Υγείας επί Αδώνιδος Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη ενώ είχε διοριστεί παράλληλα και στο ΚΕΕΛΠΝΟ κάνοντας παρεμβάσεις στην κοινότητα για... κρούσματα επιδημιολογίας!

Επίσης, όπως αποκαλύπτει το info-war.gr, ο κ. Μπεσκένης ήταν και πολύ «ακριβός» αφού στο ταξίδι του με τον Α. Γεωργιάδη στη Ρώμη του 2014, στοίχισε για δύο μέρες προσωπικά 925 ευρώ (540€ για εισιτήριο με επιστροφή, 70€ την ημέρα αποζημίωση και 245€ για μια βραδιά σε ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων). Σε άλλες περιπτώσεις, πάλι σε υπουργικό ταξίδι του Γεωργιάδη στις ΗΠΑ αυτή τη φορά, χρέωσε το ελληνικό δημόσιο με 765 ευρώ σε εισιτήρια και 210 ευρώ σε αποζημίωση ενώ ένα χρόνο πριν στην Κοπεγχάγη, ξόδεψε 953 ευρώ την στιγμή που οι τιμές ξεκινούν από 250 ευρώ. Συνολικά, στοίχισε δηλαδή 3000 ευρώ.

Συνεπώς, με βάση τα προαναφερθέντα στοιχεία, ο Βασίλης Μπεσκένης δεν ήταν αυτός που μας παρουσίασαν. Και όπως και σε ένα προηγούμενο άρθρο μου για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, ισχύει το ίδιο: ούτε ευχόμαστε «κακό ψόφο» αλλά και ούτε θα του στήσουμε και μνημείο για την προσφορά του στη δημοσιογραφία. Νισάφι πια με το σινάφι...
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo