Κειμενα

Κείμενα

Φραγκούλης Φράγκος: Τι θέση είχε πάρει στο δημοψήφισμα του 2015 ο «μέγας» αυτός πατριώτης;

Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2018


Στο συλλαλητήριο της συμπρωτεύουσας, ένας από τους βασικούς ομιλητές που καταχειροκροτήθηκε από τους διαδηλωτές ήταν ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Πικραμμένου, Φραγκούλης Φράγκος.

Στον πύρινο και έντονα εθνικιστικό του λόγο, ο κ. Φράγκος έκανε μαθήματα «πατριωτισμού» απαιτώντας «καθαρό δημοψήφισμα» και δηλώνοντας «θα μας βρουν μπροστά τους, δεν είμαστε έρμαια».

Επειδή όμως μπορεί σαν λαός γενικά να έχουμε «κοντή» μνήμη, κάποια πράγματα ωστόσο οφείλουμε να τα θυμόμαστε. Για να δούμε τι έλεγε επί λέξει ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ την περίοδο του δημοψηφίσματος τον Ιούλιο του 2015 σε κείμενο το οποίο έφερε μάλιστα την υπογραφή 65 απόστρατων αξιωματικών:Θλίβομαι, διότι με ανευθυνότητα και αμετροέπεια της κυβέρνησης διασύρεται η πατρίδα μας και οι Έλληνες διεθνώς, ενώ οδηγούμαστε σε ατραπούς δύσκολες με αβέβαιο μέλλον και την πλήρη πτωχοποίηση συνεπεία της εγκληματικής ανευθυνότητας αυτών που εξαπάτησαν με έωλες και ψευδείς υποσχέσεις και έχουν υφαρπάξει την ψήφο του ελληνικού λαού. Επιβάλλεται, όσο ποτέ άλλοτε, οι Έλληνες να αποφασίσουν με σύνεση και ψυχραιμία για την επιβίωσή μας ως έθνους μέσα στην Ευρώπη με ένα ηχηρό ΝΑΙ την Κυριακή!

Ενώ παρακάτω πρόσθεσε:


[...] Η έξοδός μας από την Ευρώπη και το Ευρώ θα κάνει τη χώρα μας πιο αδύναμη. Θα χάσουμε συμμάχους που έχουν σταθεί στο πλάι μας. Θα χάσουμε τη δύναμη που μας χαρίζουν ενώσεις και ομάδες χωρών στις οποίες ανήκουμε ιστορικά και πολιτιστικά...

Ο Φραγκούλης Φράγκος, που για κάποιους θεωρείται «Έλληνας από τους λίγους» επειδή απευθυνόμενος στον γ.γ. του ΝΑΤΟ είχε φωνάξει με επιβλητικό ύφος «βούλωστο», τότε έβρισκε στο πρόσωπο των Ευρωπαίων και των νατοϊκών, «συμμάχους».

Τώρα, με την στάση του στο Μακεδονικό, απέδειξε περίτρανα για ποιο λόγο στη χώρα μας βασιλεύει διαχρονικά η πατριδοκαπηλία, ο δωσιλογισμός και ο νεοραγιαδισμός.


Πληροφορίες από: kathimerini.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo