ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Επίθεση Χρυσαυγιτών σε φοιτήτρια της ΚΝΕ στις εστίες του ΕΚΠΑ

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2018


Τη βίαιη και τραμπούκικη επίθεση φασιστοειδών στοιχείων προσκείμενων στη Χρυσή Αυγή κατά φοιτήτριας της ΚΝΕ στις φοιτητικές εστίες και πιο συγκεκριμένα στην Δ' ΦΕΠΑ, καταγγέλλει το Γραφείο Τύπου της ΚΣ της ΚΝΕ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Κυριακή 28 Γενάρη φοιτήτρια – στέλεχος της ΚΝΕ δέχτηκε βίαιη επίθεση από “άγνωστο” φασιστοειδές μέσα στη φοιτητική Εστία του ΕΚΠΑ. Την ίδια μέρα έξω από το δωμάτιο της φοιτήτριας επίσης “άγνωστα” φασιστοειδή είχαν γράψει εμετικά αντικομμουνιστικά συνθήματα και συνθήματα υπέρ της Χρυσής Αυγής.
                                                                                                                      Τέτοιες θρασύδειλες επιθέσεις δεν τρομάζουν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Αυτό καλά θα κάνει να το ξέρει ο συγκεκριμένος -και κάθε- φασίστας. Το γεγονός ότι δρουν στα σκοτάδια δείχνει τη δειλία τους.                                                                                                                                                  Οι φοιτητές και σπουδαστές, οι εστιακοί να πετάξουν τους φασίστες έξω από τις σχολές και τις Εστίες. Μέσα από τους Συλλόγους τους να υψώσουν τείχος στα τσιράκια των αφεντικών και των εφοπλιστών, να μη βρίσκουν τόπο να σταθούν. Να διεκδικήσουν τις σπουδές και τη ζωή που έχουν ανάγκη, απαιτώντας φωτισμό σε όλους τους χώρους, σταθερό και μόνιμο προσωπικό στην ευθύνη του πανεπιστημίου για όλες τις ανάγκες λειτουργίας, συντήρησης και φύλαξης των Εστιών, υποδομές και αύξηση της χρηματοδότησης για τις Εστίες.

Η συγκεκριμένη φοιτήτρια όμως δεν είναι η πρώτη φορά που στοχοποιείται από Χρυσαυγίτες. Σύμφωνα με φοιτητές της ΚΝΕ, της έχουν επιτεθεί άλλες τρεις φορές λόγω των απόψεων και των δράσεών της, τις τελευταίες φορές μάλιστα με ξύλα και πυροσβεστήρα!

Τα φαινόμενα ρατσιστικής και φασιστικής βίας εντός και εκτός των εστιών αποτελούν τον τελευταίο καιρό συχνό -αν όχι καθημερινό- φαινόμενο με τραμπούκους να εισέρχονται ανενόχλητοι στις εστίες λόγω της ελλιπούς φύλαξης και να επιτίθενται ή να ζωγραφίζουν στους τοίχους νεοναζιστικά σύμβολα και συνθήματα.

Πληροφορίες από: atexnos.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo