ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Νέο κόμμα στα σκαριά από τον Αλέκο Αλαβάνο

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου 2018


Την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος προανήγγειλε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής του «Σχεδίου Β», Αλέκος Αλαβάνος, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ 104,6.

Όταν ρωτήθηκε για το περιεχόμενο αυτής της κίνησης, ο κ. Αλαβάνος απάντησε χαρακτηριστικά: «Μπορείτε να κάνετε ένα μήνα υπομονή; Μέσα στον ένα μήνα θα υπάρξει κάτι καινούριο».

Όσο για το ιδεολογικό της στίγμα, ξεκαθάρισε πως δεν περιορίζεται μόνο σε συνεργασίες της Αριστεράς. «Δεν αρκεί μια συνεργασία της Αριστεράς. Υπάρχουν νησίδες μέσα στην ελληνική κοινωνία, στο δημοσιογραφικό κόσμο, [...] στον κόσμο της διανόησης και της τέχνης» και πρόσθεσε: «Πιστεύω ότι πρέπει να συσπειρωθεί και θα συσπειρωθεί κάθε θετικό στοιχείο όχι μόνο από το πολιτικό φάσμα, από αυτούς που έχουν πολιτική ταμπέλα αλλά από ανθρώπους που λειτουργούν μέσα στην κοινωνία πάνω σε ένα πρόγραμμα για την ανασυγκρότηση της χώρας».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν πρόκειται να συνεργαστεί με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη ή τη Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε: «Έχουμε συζητήσεις μαζί τους. Με άλλους έχουμε καλύτερα αποτελέσματα, με άλλους όχι τόσο καλά, εγώ πιστεύω ότι αυτοί που είπατε χωράνε μέσα».

Να σημειωθεί ότι το «Σχέδιο Β» έχει προσχωρήσει στη Λαϊκή Ενότητα από τον Σεπτέμβρη του 2015, επομένως η συνεργασία με τον Π. Λαφαζάνη θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.

Πληροφορίες από: reader.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo