Αποψεις

απόψεις

Ο «μηχανόβιος» Ψωμιάδης παίρνει για το Μακεδονικό την απάντηση που του αρμόζει

Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018


Το ποιοι θα παρευρεθούν στο σημερινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη το ξέρουμε. Το να βγάζουν οι κάθε λογής πατριδέμποροι και εθνοκάπηλοι εθνικιστικές κορώνες, όταν οι ίδιοι άνοιξαν «τον ασκό του Αιόλου» με την εξωτερική πολιτική τους, επίσης το ξέρουμε και το περιμέναμε. Το ότι θα ακούγαμε όμως το επιχείρημα πως «αν αυτοί που θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο είναι εθνικιστές, τότε με την ίδια λογική εθνικιστές θα πρέπει να ήταν και οι ήρωες του 1821 και του 1940», αυτό ξεπερνά κάθε όριο γραφικότητας.

Ο πρώην νομάρχης Θεσσαλονίκης και γνωστός για τις φιλοχουντικές εθνικιστικές του απόψεις, Παναγιώτης Ψωμιάδης, εμφανίστηκε δήθεν τυχαία στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη καβαλώντας μια μηχανή προκειμένου να μας ενημερώσει με στεντόρεια φωνή και στόμφο πως «η Μακεδονία δεν πωλείται, δεν ενοικιάζεται ούτε είναι τσιφλίκι κανενός».

Για κακή του τύχη όμως, στο στούντιο βρισκόταν ο προερχόμενος από τους Οικολόγους Πράσινους, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννης Τσιρώνης. Αφού λοιπόν άκουσε με υπομονή το εθνικιστικό παραλήρημα του «Ζορό», ο υπουργός παρενέβη απαντώντας πως ο Αντώνης Σαμαράς ξεπούλησε τη Μακεδονία. «Να τα θυμάστε αυτά γιατί στο κόμμα σας είναι ακόμα», δήλωσε ο Γ. Τσιρώνης ενώ αργότερα δεν δίστασε να τονίσει στον «Μακεδονομάχο» πολιτικό πως «οι μεγαλύτερες προδοσίες, και το Κυπριακό και το Μακεδονικό, έγιναν επί των ημερών σας. Πάψτε να είστε τιμητής και να μας κουνάτε το δάχτυλο», είπε.

Φυσικά, όταν στριμώχθηκε και δεν μπορούσε πλέον να απαντήσει επί της ουσίας, άρχισε τη γνωστή τακτική που ακολουθούν όλοι οι πατριδοκάπηλοι: ξύλινος λόγος χωρίς καμία στοιχειώδη αυτοκριτική για το κόμμα του και κραυγές υπέρ πατρίδος με στόχο το θυμικό του λαού.Πληροφορίες από: koutipandoras.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo