Κειμενα

Κείμενα

Ο Βαρθολομαίος «ευλογεί» την εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν της Συρίας

Σάββατο, 27 Ιανουαρίου 2018

Ο Βαρθολομαίος «ευλογεί» την εισβολή της Τουρκίας στο Αφρίν της Συρίας

Την επέμβαση του τουρκικού στρατού στο Αφρίν της βόρειας Συρίας στηρίζει με μια πρωτοφανή επιστολή στον Τούρκο Πρόεδρο, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η Hurriyet Daily News, ο Πατριάρχης εύχεται στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να στεφθεί με επιτυχία η «Επιχείρηση Κλάδος Ελαίας» και προσεύχεται για να αποκατασταθεί η ειρήνη στη Συρία:

Είναι παράδοση της εκκλησίας μας να προσευχόμαστε πάντα για το κράτος μας, για την υγεία των ηγετών μας και την ευτυχία του λαού μας. Δεν έχουμε ξεχάσει τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που μετανάστευσαν λόγω διαμαχών στην ευρύτερη περιοχή, ειδικά στη Συρία.

Ενώ παρακάτω, συνεχίζει λέγοντας πως:


Είναι ευχή της κοινότητάς μας, το έθνος μας να αναπτυχθεί γρήγορα σε ένα ασφαλές περιβάλλον τερματίζοντας την τρομοκρατία, που έχει επηρεάσει όλους τους πολίτες μας, αλλά κυρίως τους Κούρδους πολίτες μας που ζουν στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

Για να καταλήξει:


Η αποφασιστικότητα του προέδρου Ερντογάν, ο οποίος απορρίπτει κατηγορηματικά την όποια σύνδεση της θρησκείας με την τρομοκρατία, αποτυπώνεται στην παγκόσμια κοινή γνώμη. Προσευχόμαστε εσείς και οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις να επιτύχετε και η επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» να φέρει ειρήνη στην περιοχή, όπως «υπόσχεται» και το όνομά της.

Πληροφορίες από: tanea.gr

Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo