ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Όταν ο διπλωμάτης επί Χούντας και αντιπρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Γεωργίου, αποκαλούσε τα Σκόπια «Μακεδονία»

Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018


«Ο πατριωτισμός είναι το τελευταίο καταφύγιο των παλιανθρώπων», έλεγε κάποτε ο Άγγλος συγγραφέας, Σάμιουελ Τζόνσον. Η ρήση αυτή ταιριάζει «γάντι» σε όλους εκείνους που υποκριτικά παρευρίσκονται στο συλλαλητήριο για το Μακεδονικό και φωνάζουν για «μια και ελληνική Μακεδονία», την στιγμή που δεν έχουν το σθένος να ορθώσουν το ανάστημα στους πραγματικούς υπαίτιους του προβλήματος, δηλαδή το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε.

Ένα από τα κόμματα που θα δώσουν το παρόν στη Θεσσαλονίκη, είναι και ο ΛΑ.Ο.Σ. του Γιώργου Καρατζαφέρη. Πριν 10 περίπου χρόνια όμως, ο τότε ευρωβουλευτής του κόμματος που είχε αντικαταστήσει τον αρχηγό του, Γιώργος Γεωργίου, είχε αποκαλέσει μέσα στην Ευρωβουλή τα Σκόπια ως Μακεδονία. Πολλοί έκαναν λόγο για μοντάζ, ωστόσο ακόμα και οι ίδιοι οι βουλευτές του ΛΑ.Ο.Σ. το επιβεβαίωσαν κάνοντας λόγο για «άτυχη στιγμή».

Ο κ. Γεωργίου, πέρα από αντιπρόεδρος του κόμματος Καρατζαφέρη, υπήρξε μεταξύ άλλων και διπλωμάτης στο Υπουργείο Εξωτερικών επί Χούντας ενώ το 2011 ήταν αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας στην κυβέρνηση Παπαδήμου.

Πληροφορίες από: JUNGLE-Report
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo