Κειμενα

Κείμενα

Η κατάντια του Μίκη Θεοδωράκη: «Και οι Χρυσαυγίτες αγαπούν την πατρίδα αλλά με έναν τρόπο εριστικό»!

Τρίτη, 6 Φεβρουαρίου 2018


Είναι φανερό πλέον ότι ο Μίκης Θεοδωράκης πέρασε στο απέναντι στρατόπεδο μιας και νομιμοποίησε με τον πιο ξεδιάντροπο τρόπο τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής.

Έπειτα από την «πύρινη» και «ιστορική» -όπως διαβάσαμε σε πολλά site και εφημερίδες- ομιλία του στο Σύνταγμα, ο μουσικοσυνθέτης έκανε ένα ακόμα μεγάλο βήμα στο ξέπλυμα των Χρυσαυγιτών.

Δίνοντας το δικαίωμα στην επίσημη ιστοσελίδα της οργάνωσης να τον επευφημεί για τα κολακευτικά του λόγια, ο Θεοδωράκης σε δηλώσεις του στο STAR στον απόηχο του συλλαλητηρίου είπε τα εξής:

«Η Χρυσή Αυγή ήταν 200-300. Όταν είναι 1 εκατομμύριο ο κόσμος τι θα πει αυτό; Θα μου πείτε γιατί όχι τη Χρυσή Αυγή που αγαπούν την πατρίδα. Ναι την αγαπούν, αλλά με έναν τρόπο εριστικό».

Το ότι η Χρυσή Αυγή δεν ήταν 200-300 αλλά πολύ περισσότεροι, το επιβεβαιώνει και η ίδια η οργάνωση γράφοντας στο άρθρο της πως «η συντεταγμένη πορεία της Χρυσής Αυγής προς την πλατεία Συντάγματος αριθμούσε χιλιάδες Χρυσαυγίτες». Επομένως, μόνο μικρός δεν ήταν ο αριθμός των μελών, όπως θέλησε να μας «καθησυχάσει» ο Μ. Θεοδωράκης.

Το φλερτ του Μίκη με τους νεοναζί είναι πια πασιφανές και η Χρυσή Αυγή βρήκε τον ιδανικότερο άνθρωπο για να τους «εκδημοκρατίσει», από την άποψη ότι ως «βασανισμένος αριστερός» που έκανε λόγο για «αριστερόστροφο φασισμό ο οποίος είναι και χειρότερος», έδωσε δικαιώματα στους φασίστες για κριτική στην Αριστερά.

Το γεγονός λοιπόν ότι έφτασε στο σημείο να του πλέξουν το εγκώμιο ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Θάνος Τζήμερος και ο γιος του αρχιβασανιστή της Μακρονήσου, Χρήστος Σκαλούμπακας, φανερώνει τον πλήρη ξεπεσμό του.
Αλλά όπως εύστοχα είχε πει κάποτε ο Λένιν: «Όταν σε χειροκροτεί ο εχθρός σου, ψάξε να βρεις τι λάθος έχεις κάνει»...

Πληροφορίες από: news247.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo