Κειμενα

Κείμενα

Μπέρνι Σάντερς: «Σκέτη καταστροφή η Γάζα! Τραγωδία οι 17 νεκροί Παλαιστίνιοι από τον ισραηλινό στρατό

Πέμπτη, 5 Απριλίου 2018

Μπέρνι Σάντερς: «Σκέτη καταστροφή η Γάζα! Τραγωδία οι 17 νεκροί Παλαιστίνιοι από τον ισραηλινό στρατό

Από τους συνολικά 100 Γερουσιαστές του Κογκρέσου, υπήρξε ο μόνος που καταδίκασε δημοσίως το θάνατο των 17 Παλαιστινίων από τις στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο ανεξάρτητος Γερουσιαστής και πρώην υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών, Μπέρνι Σάντερς, κατέκρινε το γεγονός κάνοντας λόγο για τραγωδία.

«Η δολοφονία των Παλαιστίνιων διαδηλωτών από τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις στη Γάζα είναι τραγική. Είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων να διαμαρτύρονται για ένα καλύτερο μέλλον χωρίς βίαιη αντίδραση».

Το tweet του ανεξάρτητου Γερουσιαστή

Να σημειωθεί πως στην ειρηνική διαδήλωση των δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων, πέρα από τους 17 νεκρούς, υπήρξαν και εκατοντάδες τραυματίες.

Σύμφωνα, με το splinternews.com, ο Σάντερς, ήταν ο μοναδικός Γερουσιαστής που αντιτάχθηκε στην ωμή βία του Ισραήλ. Την στιγμή μάλιστα που οι ΗΠΑ εγκρίνουν δισεκατομμύρια δολάρια για στρατιωτική βοήθεια στο Ισραήλ, και επειδή κάθε Γερουσιαστής ψηφίζει στο Κογκρέσο για αυτό το θέμα, οι δημοσιογράφοι της ιστοσελίδας σκέφτηκαν να ρωτήσουν και τους 100 Γερουσιαστές. Πλην της βοηθού του Γερουσιαστή των Δημοκρατικών, Πάτρικ Λίχι, που εξέφρασε απλά την ανησυχία του για τη δράση του ισραηλινού στρατού, οι υπόλοιποι είτε απέφευγαν να απαντήσουν είτε δεν μπορούσαν λόγω... υποχρεώσεων!

Μιλώντας επίσης στο CNN και τον δημοσιογράφο, Τζέικ Τάπερ, δήλωσε: «Το Ισραήλ αντέδρασε με ακραίο και υπερβολικό τρόπο εναντίον των Παλαιστίνιων διαδηλωτών στη Γάζα. Η Γάζα είναι σκέτη καταστροφή! Η ανεργία έχει ξεπεράσει κάθε όριο και θα συνεχίσουμε να βλέπουμε αυτού του είδους τις διαδηλώσεις και διαμαρτυρίες εάν η διεθνής κοινότητα δεν αναγνωρίσει το πρόβλημα και φέρει τις δύο πλευρές στο ίδιο τραπέζι για να το αντιμετωπίσουν».Παράλληλα, ο επίσημος λογαριασμός των ισραηλινών στρατιωτικών δυνάμεων, ανήρτησε στο Twitter την προκλητική ανακοίνωση όπου αναφέρει πως «ήξεραν που έπεφτε κάθε σφαίρα»:

«Ξέραμε που έπεφτε κάθε σφαίρα...»

Το Ισραήλ αναμένεται να λάβει περί τα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως από τις ΗΠΑ, πράγμα που καθιστά την στρατιωτική βοήθεια αυτή, μακράν τη μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη χώρα ενισχύει η αμερικανική κυβέρνηση.

Πληροφορίες από: splinternews.com
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo