ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Ο Έλληνας γραφίστας, Jo Di, αποχαιρετά το Facebook έπειτα από πέντε απόπειρες αποκλεισμού

Κυριακή, 1 Απριλίου 2018


Μετά την επαναλειτουργία της σελίδας του ο γνωστός Έλληνας γραφίστας, Jo Di, είδε το λογαριασμό του στο Facebook να δέχεται τον πέμπτο αποκλεισμό μέσα σε διάστημα 2 μηνών.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων και ο ίδιος στην ιστοσελίδα του:

«Μέσα σε μια στιγμή και χωρίς να έχει προηγηθεί κάποια άλλη ενημέρωση με κάποιο μήνυμα ή ειδοποίηση εμφανίζεται το παραπάνω μήνυμα στην σελίδα. Με την πρόφαση της «ασφάλειας» λόγω ύποπτων ενεργειών, ζητείται η έξτρα προστασία του λογαριασμού. Η επόμενη οθόνη εμφανίζει μια φόρμα συμπλήρωσης του κινητού τηλεφώνου. Το αστείο είναι πως με όποια μορφή και να γράψω το κινητό που χρησιμοποιώ δεν το δέχεται και δεν εμφανίζει καμιά επόμενη οθόνη ή επιλογή άλλης επικοινωνίας».

Οι οδηγίες του Facebook το οποίο απαιτεί την «προστασία» του λογαριασμού του Jo Di μέσω της φόρμας συμπλήρωσης του κινητού τηλεφώνου του
Να θυμίσουμε ότι η πρώτη και δεύτερη φορά που «έκλεισε» προσωρινά ο λογαριασμός του γραφίστα ήταν στο τέλος Γενάρη (28/1-31/1), ανάμεσα στα δύο συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, όταν δέχθηκε αναφορές και απειλητικά μηνύματα από Έλληνες εθνικιστές.

Η τρίτη προσπάθεια αποκλεισμού επιβλήθηκε... εξ Ανατολάς και πιο συγκεκριμένα από τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λόγω μιας ανάρτησης του Jo Di που τον παρουσιάζε ως «δολοφόνο». Η αναφορά στο πρόσωπό του είχε γίνει με αφορμή την επίθεση στην Άγκυρα το 2015 όπου οι Τούρκοι είχαν βγει στους δρόμους φωνάζοντας «Δολοφόνε Ερντογάν». Ο Τούρκος πρόεδρος απαίτησε με δικαστική απόφαση να «κατέβει» το γράφημα από το Διαδίκτυο και μαζί με αυτό άλλες 80 αναρτήσεις ξένων εικονογράφων σε Facebook και Twitter που αφορούσαν εκείνον και την πολιτική του.

Η μία από τις 80 εικόνες που ο Ερντογάν διέταξε να «κατέβουν» από το Διαδίκτυο
Η τέταρτη φορά έγινε με μαζικές αναφορές θρησκόληπτων για το θέμα της δίκης Αμβρόσιου ενώ η πέμπτη ήρθε λίγες μέρες αργότερα, με το Facebook να μην επιτρέπει στο γραφίστα να κάνει αλλαγές ή τροποποιήσεις στη σελίδα του και να του ζητά την επιπλέον προστασία του.

Μετά απ' αυτά λοιπόν ο Jo Di, βλέποντας ότι η ιστορία με τις απειλές, τις προειδοποιήσεις και τους αποκλεισμούς είχε καταντήσει κουραστική, αποφάσισε να αποχαιρετήσει το Facebook και να δημοσιεύει τις αναρτήσεις του πλέον μέσω Twitter.

Πληροφορίες από: topontiki.gr, jodi.graphics
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo