Κειμενα

Κείμενα

Καθεστώς Βραζιλίας του... Τσάβες βλέπει ο ΣΚΑΪ στην Ελλάδα

Παρασκευή, 20 Απριλίου 2018


Σε μία γκάφα ολκής υπέπεσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, παρομοιάζοντας την Ελλάδα με την Βραζιλία του... Τσάβες. Μία γκάφα που μπορεί να διήρκησε ελάχιστα δευτερόλεπτα, αλλά φανέρωσε με τον πιο τραγελαφικό τρόπο τη σύγχυση που επικρατεί στα μυαλά ορισμένων δημοσιογράφων του Φαλήρου.

Στην πραγματικότητα το κανάλι, αναφερόταν σε ένα λιβελογράφημα εναντίον των Ελλήνων που δημοσιεύθηκε στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine Zeitung».

Στο κείμενο αυτό ο συντάκτης, αναφέρει πως «οι υποστηρικτές της κυβέρνησης βρίσκονται σε όλες τις θέσεις κλειδιά, όπως συνέβαινε στη Βενεζουέλα του Τσάβες», κατηγορεί την Ελλάδα ότι δεν έχει ξεπουλήσει ακόμα το σύνολο της δημόσιας περιουσίας της (συμπεριλαμβανομένης της δημόσιας εκπαίδευσης), αποτυπώνει τα ψέματα του κυβερνώντος κόμματος αλλά και τον ανερυθρίαστο τρόπο με τον οποίο κόβει μισθούς και συντάξεις ενώ επιχειρεί να προωθήσει το αριστερό του προφίλ, και παράλληλα χαρακτηρίζει το σύνολο των Ελλήνων «Homo Graecus» -ένα είδος πολίτη, όπως λέει, που δημιουργήθηκε στο «σοβιετικό πρότυπο» και «αποτελείται από καιροσκόπους που αρνούνται να αναλάβουν οποιαδήποτε ευθύνη, αδιαφορούν για την πορεία του κράτους και δεν αντιδρούν μπροστά στη διασπάθιση δημοσίου χρήματος».

Ο αρθρογράφος ωστόσο, στην αναφορά του περί «Βενεζουέλας του Τσάβες» υπογράμμιζε ότι το ίδιο συνέβαινε και επί εποχής ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, -τα κόμματα στα οποία αποδίδει την χρεοκοπία της Ελλάδας-, κάτι που ο ΣΚΑΪ θεώρησε περιττό να επισημάνει.

Το ερώτημα βέβαια που προκύπτει από τον τίτλο της είδησης, είναι τι ακριβώς είχαν στο μυαλό τους οι δημοσιογράφοι του ΣΚΑΪ για να βαπτίσουν τον Τσάβες, πρόεδρο της Βραζιλίας. Γνωρίζουμε την αποστροφή του καναλιού σε οποιοδήποτε καθεστώς δεν συμβαδίζει με τα δυτικά πρότυπα αλλά και λίγη ιστορία, δε βλάπτει.

Πληροφορίες από: info-war.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo