Κειμενα

Κείμενα

Λαβρόφ: Καμία απόδειξη για τις χημικές επιθέσεις. Ήταν σκηνοθετημένο

Κυριακή, 15 Απριλίου 2018

Λαβρόφ: Καμία απόδειξη για τις χημικές επιθέσεις. Ήταν σκηνοθετημένο

Μέρος μιας καλοσχεδιασμένης στρατηγικής για να δικαιολογηθεί η ξένη επέμβαση, ήταν οι αναφορές για χρήση χημικών επιθέσεων στη Συρία, σύμφωνα με τον υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Παρασκευής, ο Λαβρόφ αρνήθηκε τις φημολογούμενες χημικές επιθέσεις στη Συρία. «Ρώσοι εμπειρογνώμονες που εξέτασαν την περιοχή δεν βρήκαν καμία απόδειξη για τη χρήση χημικών όπλων... Έχουμε αδιάψευστα στοιχεία ότι ήταν σκηνοθετημένο», είπε ο Ρώσος υπουργός.

Στις 7 Απριλίου, ΜΚΟ συμπεριλαμβανομένων των «Λευκών Κρανών», υποστήριξαν ότι χρησιμοποιήθηκαν χημικά όπλα στην Ντούμα, στην Ανατολική Γούτα. Σύμφωνα με δημόσια ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε μια μέρα μετά, στην πόλη εκτοξεύθηκαν βόμβες χλωρίνης σκοτώνοντας δεκάδες κατοίκους, ανάμεσά τους και παιδιά.

Στις 10 Απριλίου, η Δαμασκός έστειλε επίσημη πρόσκληση στον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW) προκειμένου να επισκεφθεί τη Γούτα. Την ίδια μέρα, ο οργανισμός αποφάσισε να στείλει τους ειδικούς του στη Συρία.

«Η αποστολή του OPCW δεν αναχώρησε για τη Συρία τόσο γρήγορα και με πολύ ενθουσιασμό αλλά κάτω από τη δική μας πίεση και της συριακής κυβέρνησης. Είναι επειδή έφτασε στη Δαμασκό το πρωί της 14ης Απριλίου», επισήμανε ο Λαβρόφ.

Η Ρωσία, η οποία έχει στρατιωτική παρουσία στη Συρία και συνεργάζεται με το καθεστώς Άσαντ, προειδοποίησε ότι οι εναέριες επιδρομές των ΗΠΑ θα προκαλέσουν γενικευμένο πόλεμο.

Πληροφορίες από: telesurtv.net
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo