Κειμενα

Κείμενα

Συνθήματα αναρχικών σε εκκλησίες κατά Αμβρόσιου

Σάββατο, 7 Απριλίου 2018


Με σπρέι και συνθήματα κατά του Μητροπολίτη Αμβρόσιου, της Εκκλησίας και της Δικαιοσύνης επέλεξαν να κάνουν την πολιτική τους παρέμβαση αναρχικοί τη Μ. Δευτέρα σε τέσσερις εκκλησίες στην περιοχή του Ζωγράφου και των Ιλισίων.

Σε ανάρτησή τους στο Indymedia που υπογράφουν «αναρχικοί/ες» κάνουν λόγο για «δίχτυ προστασίας που έχει στήσει η Εκκλησία γύρω από τον νεοναζί Αμβρόσιο» και τονίζουν πως «ο φασιστικός και ομοφοβικός λόγος κάθε λογής παπά δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο και πρέπει να παίρνει κάθε φορά την απάντηση που του αρμόζει από τον κόσμο του κινήματος».

Αναλυτικά το κείμενο όπως δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου:

«Την Μ. Δευτέρα, αρχή της μεγάλης εβδομάδας επισκεφτήκαμε 4 εκκλησίες στις γειτονιές του Ζωγράφου και των Ιλισίων και δώσαμε χρώμα στους λευκούς τοίχους τους. Ο πολιτικός μας λόγος αναφερόταν κατά κύριο λόγο στον νεοναζί Αμβρόσιο και στο δίχτυ προστασίας που έχει στήσει γύρω του η εκκλησία. Ο φασιστικός, ομοφοβικός λόγος κάθε λογής παπά δεν μπορεί να μένει στο απυρόβλητο και πρέπει να παίρνει κάθε φορά την απάντηση που του αρμόζει από τον κόσμο του κινήματος.

Διαχρονικά εκκλησία και αντίδραση συμπορεύονταν. Διαχρονικά κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε το ταξικό μας καθήκον».

Οι φωτογραφίες από τις παρεμβάσεις:


Πηγή φωτογραφιών/Πληροφορίες από: thepressproject.gr, athens.indymedia.org
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo