Κειμενα

Κείμενα

Μητσοτάκης: Το οχτάωρο και η σταθερή εργασία είναι ξεπερασμένα

Σάββατο, 12 Μαΐου 2018


Σε ένα ακόμα νεοφιλελεύθερο παραλήρημα προέβη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο «Digital Economy Forum 2018» που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ).

Παραθέτουμε επί λέξει τα λόγια του πρόεδρου της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χωρίς κανένα άλλο σχόλιο. Τα συμπεράσματα δικά σας...

«Η δια βίου απασχόληση στον ίδιο τομέα είναι κάτι που μάλλον πια ανήκει στο παρελθόν. Σήμερα, οι εργαζόμενοι μπορεί να αλλάξουν όχι μόνο δουλειά, αλλά και κλάδους πολλές φορές στον εργασιακό τους βίο. Το κλασικό "δυτικό" ωράριο "9 με 5", στην ίδια δουλειά, να παίρνει κανείς σύνταξη από την ίδια δουλειά, από αυτήν στην οποία ξεκίνησε, αυτό είναι μάλλον ξεπερασμένο. 

Σε περιβάλλον τέτοιας τεχνολογικής επανάστασης οι ίδιοι οι πολίτες, αλλά και οι επιχειρήσεις θα θέλουν συχνά να οργανώνουν ευέλικτα το χρόνο εργασίας τους, σύμφωνα με τις δικές τους επιθυμίες. Για αυτό, η ευελιξία στην αγορά εργασίας και η προώθηση νέων τύπων συμβάσεων απασχόλησης μπορεί να ιδωθεί και ως ευκαιρία αύξησης της απασχόλησης, σε ένα περιβάλλον γήρανσης του πληθυσμού, ιδίως στην Ευρώπη και στις αναπτυγμένες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας».Το σκίτσο του Κώστα Γρηγοριάδη στην «Εφημερίδα των Συντακτών»:


Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo