Κειμενα

Κείμενα

«Θα εφαρμόσουμε τις περικοπές που έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση» προαναγγέλλει ο Μητσοτάκης

Σάββατο, 5 Μαΐου 2018


Πιο ξεκάθαρος δεν θα μπορούσε να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τα μελλοντικά σχέδια μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στον Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως είναι πρωθυπουργός σε αποδρομή και αποτελεί ήδη παρελθόν, προανήγγειλε μείωση προσωπικού στην ΕΡΤ και ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων υπηρεσιών ενώ υποστήριξε ότι θα εφαρμόσει τις περικοπές που ήδη έχει ψηφίσει η κυβέρνηση «εάν δεν μπορέσει να πετύχει κάτι καλύτερο».

«Ο κ. Τσίπρας είναι ένας πρωθυπουργός σε αποδρομή, είναι ήδη παρελθόν, το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διχάζει και να πολώνει. Έχει κάνει κυβερνητική γλώσσα τη χειρότερη μορφή αυριανισμού. Δεν θα υπάρξει καθαρή έξοδος, η χώρα θα βρεθεί σε καθεστώς αυξημένης μεταμνημονιακής εποπτείας, που δεν έχει καμία σχέση με αυτά που ίσχυσαν στις άλλες χώρες που βγήκαν από τα μνημόνια. Η καθαρή έξοδος είναι το νέο μεγάλο βρώμικο ψέμα. Η κυβέρνηση κατέστρεψε τη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2015 και αν δεν είχε ψηφίσει τότε η αντιπολίτευση το τρίτο πρόγραμμα τώρα η χώρα θα ήταν Βενεζουέλα. Σε περίπτωση που η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, θα εφαρμόσει τις περικοπές που έχει ψηφίσει η σημερινή κυβέρνηση, αν δεν μπορέσουμε να κάνουμε κάτι καλύτερο», σημείωσε.

Ερωτηθείς για το κλείσιμο της ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά, χαρακτήρισε θλιβερό και απαράδεκτο το γεγονός ότι σήμερα η ΕΡΤ αποτελεί όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας και προανήγγειλε μείωση προσωπικού.

«Ας μιλήσουμε καλύτερα για το μέλλον και όχι για το παρελθόν, όλοι έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας. Η  ΕΡΤ όπως είναι σήμερα να την ξεχάσουμε. Η χώρα χρειάζεται δημόσια τηλεόραση, αλλά όχι όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας. Το τέλος υπέρ της ΕΡΤ θα μειωθεί στο μισό και θα προσαρμοστεί σε αυτόν τον προϋπολογισμό. Αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό, θα λειτουργήσει με λιγότερο προσωπικό. Αυτό που γίνεται σήμερα στην ΕΡΤ είναι θλιβερό και απαράδεκτο».

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος αλλά «οι στρατιές των μετακλητών υπαλλήλων του ΣΥΡΙΖΑ θα φύγουν την επόμενη μέρα» και υποστήριξε πως «ορισμένες υπηρεσίες του δημοσίου μπορούν να ασκούνται καλύτερα από τον ιδιωτικό τομέα και θα εγχωρηθούν σε αυτόν.

Πληροφορίες από: thepressproject.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo