ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Το ΚΚΕ αναγνώρισε κομματικά τον Άρη Βελουχιώτη μετά από 73 χρόνια!

Τρίτη, 26 Ιουνίου 2018


Μετά από 73 χρόνια από το θάνατό του, το ΚΚΕ αποφάσισε πλέον να αποκαταστήσει και κομματικά τον Άρη Βελουχιώτη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΚΚΕ στις 23 Ιουνίου 2018, πραγματοποιήθηκε Πανελλαδική Συνδιάσκεψη για το Δοκίμιο Ιστορίας του Κόμματος, περίοδος 1918-1949. Η αναμόρφωση του Α' Τόμου του Δοκιμίου είχε αποφασιστεί στο 19ο Συνέδριου του Κόμματος (2013) και στο 20ο Συνέδριο (2017) αποφασίστηκε η διεξαγωγή Πανελλαδικής Συνδιάσκεψης.

Η Συνδιάσκεψη ενέκρινε τη μεθοδολογία, τις κατευθύνσεις έρευνας των ιστορικών γεγονότων της ταξικής πάλης, τα ιδεολογικά - πολιτικά συμπεράσματα που καταγράφονται στα κείμενα, καθώς και την εισήγηση της ΚΕ  και Σχέδια Κομματικής Αποκατάστασης τριών στελεχών: του Άρη Βελουχιώτη, του Γιώργου Γεωργιάδη και του Γιώργου Γιαννούλη.

Βάση συζήτησης της Συνδιάσκεψης, αποτέλεσαν τα συμπεράσματα από κεφάλαια όπως η εδραίωση του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής, το εργατικό, σοσιαλιστικό και κομμουνιστικό κίνημα στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, το αστικό κράτος και το πολιτικό του σύστημα, η διεθνής καπιταλιστική κρίση, το ΚΚΕ στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η εποποιία του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας (ΔΣΕ) κ.α.

Τις επόμενες μέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα η εισήγηση της ΚΕ στη Συνδιάσκεψη και οι αποφάσεις κομματικών αποκαταστάσεων.

Το 2011, το ΚΚΕ είχε αποκαταστήσει τον Άρη Βελουχιώτη πολιτικά, χωρίς όμως να αναγνωρίσει την κομματική του ιδιότητα.

Πληροφορίες από: newsbeast.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo