Κειμενα

Κείμενα

Φακέλωμα των Ρομά ζητά ο Σαλβίνι

Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018


Την απογραφή των Ρομά που «δυστυχώς θα παραμείνουν στη χώρα» σε αντίθεση με τους «παράνομους μετανάστες που πρέπει να απελαθούν με διακρατικές συμφωνίες», προανήγγειλε ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «La Repubblica», ο υπουργός και γραμματέας της ξενοφοβικής, Λέγκα του Βορρά, ζήτησε από τους συνεργάτες του να του ετοιμάσουν φάκελο για τους Ρομά, ώστε να εξακριβωθεί πόσοι και ποιοι είναι σε ολόκληρη την Ιταλία, με τις ιταλικές ενώσεις των Ρομά και των Σίντι να ανταπαντούν στον υπουργό ότι η νομοθεσία της χώρας απαγορεύει τη «διεξαγωγή απογραφής βάσει της εθνότητας».

Μάλιστα πρόσθεσαν ότι «υπάρχουν ήδη στοιχεία για το ποιος ζει σε επίσημους και μη χώρους διαμονής και οι λίγοι Ρομά χωρίς άδεια παραμονής δεν διαθέτουν υπηκοότητα, κάτι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να απελαθούν», καταλήγοντας πως «πολλοί Ιταλοί Ρομά βρίσκονται στη χώρα εδώ και πάνω από πενήντα χρόνια, και άρα, είναι πιο Ιταλοί από πολλούς άλλους πολίτες».

Γερουσιαστής του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος, σχολιάζοντας τις προθέσεις Σαλβίνι, δεν δίστασε να κάνει λόγο για μεθόδους που «θυμίζουν εθνοκάθαρση».

Πληροφορίες από: efsyn.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo