Κειμενα

Κείμενα

Ο «Guardian» τύπωσε 34.361 ονόματα προσφύγων που σκότωσε η «Ευρώπη φρούριο»

Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018

www.sputniknews.com

Στις 20 Ιουνίου, που αποτελεί Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων, ο «Guardian» τύπωσε στο φύλλο του μία λίστα με τα ονόματα των προσφύγων που έχουν χάσει τη ζωή τους, στην προσπάθειά τους να φτάσουν στην Ευρώπη.

Η λίστα περιλαμβάνει συνολικά 34.361 ονόματα ανδρών, γυναικών και παιδιών, των οποίων ο θάνατος έχει καταγραφεί από το 1993 μέχρι το Μάιο του 2018. Σημειώνεται ότι ο αριθμός των θανάτων θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερος εάν συνυπολογίζονταν και οι θάνατοι που δεν έχουν καταγραφεί ή οι άνθρωποι που δεν έχουν αναγνωριστεί.

Η λίστα προέκυψε από πρωτοβουλία 550 αντιρατσιστικών οργανώσεων από 48 χώρες, που λόγω της έλλειψης επίσημων στοιχείων, συνεργάζονται και καταγράφουν από το 1993 μέχρι και σήμερα τους θανάτους προσφύγων και μεταναστών που προσπάθησαν να μάταια να φτάσουν στην Ευρώπη.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ενώ το 1993 καταγράφηκαν 61 θάνατοι, το 2017 σημειώθηκαν συνολικά 3.915.

Η πλειοψηφία έχει χάσει τη ζωή της από πνιγμό στη θάλασσα. Ωστόσο, υπάρχουν και περιστατικά ανθρώπων που έχουν χάσει τη ζωή τους σε κέντρα κράτησης, υπηρεσίες ασύλου, εργοστάσια, κέντρα πόλεων ή ταξιδεύοντας στο πίσω μέρος των φορτηγών ενώ δεν είναι λίγοι και εκείνοι που αυτοκτόνησαν λόγω του άγχους κατά τη διάρκεια της αναμονής τους σε καταυλισμούς.

Όλα τα ονόματα είναι διαθέσιμα εδώ.

Πληροφορίες από: info-war.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo