Κειμενα

Κείμενα

Όταν τα Πέντε Αστέρια και η Λέγκα του Βορρά υφάρπαζαν με ψέματα την ψήφο των Ιταλών πολιτών

Σάββατο, 2 Ιουνίου 2018


Χθες το απόγευμα στο Κυρηνάλιο Μέγαρο ορκίστηκε η κυβέρνηση των Πέντε Αστέρων και της Λέγκα του Βορρά με πρωθυπουργό τον εντολοδόχο, Τζουζέπε Κόντε, και αντιπροέδρους τους Λουίτζι ντι Μάιο και Ματτέο Σαλβίνι. Οι δύο τελευταίοι, έγιναν -αντίστοιχα- υπουργοί Εργασίας και Ανάπτυξης, και Εσωτερικών.

Από τα Πέντε Αστέρια επελέγησαν εννέα υπουργοί, επτά από τη Λέγκα ενώ τρεις είναι καθαρά τεχνοκράτες, κάτι που, παρά τις εξαγγελίες τους, δεν απέφυγαν οι δύο αρχηγοί της συγκυβέρνησης.

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο αυτές οι εξαγγελίες που πήγαν περίπατο καθώς ολοένα και νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφορικά με τη διπροσωπία των δύο κυβερνητικών εταίρων.

Ευρώ; Όχι! Ναι! Ίσως...

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «La Repubblica», ο αρχηγός του M5S, Λουίτζι ντι Μάιο, και ο απορριφθείς για το υπουργείο Οικονομικών, Πάολο Σαβόνα, γνωρίζονταν ήδη από το 2016, όταν είχαν συμφωνήσει στην έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ. Αντ' αυτού, δύο χρόνια μετά και συγκεκριμένα στις 28 Μαΐου 2018, ο Ντι Μάιο δηλώνει ότι τον γνώρισε πριν από 15 μέρες υποστηρίζοντας ότι ο Σαβόνα συμβούλευσε το Κίνημα Πέντε Αστέρων να μην μιλά πλέον για έξοδο της Ιταλίας από το ευρώ αλλά για μια ευρωπαϊκή πορεία μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα!Ακόμη, ο Ντι Μάιο «πρωταγωνιστεί» και σε αρκετά βίντεο των τελευταίων ημερών στο YouTube, όπως στα παρακάτω, όπου αποδεικνύεται η σαθρότητα των επιχειρημάτων του. Από μπροστάρης στην εκστρατεία «Fuori dall' €uro» (Έξω από το ευρώ), μεταλλάσσεται σε υπέρμαχο της παραμονής της Ιταλίας στο ευρώ. Μάλιστα, δηλώνει πως δεν ήταν ποτέ στα σχέδια των Πέντε Αστέρων ούτε η έξοδος από το ευρώ αλλά ούτε και η έξοδος από την Ε.Ε.!

«Εάν έρθουμε στην εξουσία, θα φύγουμε από το ευρώ»

Όσο για τον γραμματέα της Λέγκα του Βορρά, Ματτέο Σαλβίνι, τον Ιούλιο του 2016 έλεγε πως «Εάν έρθουμε στην εξουσία θα φύγουμε από το ευρώ. Ένα δημοψήφισμα για έξοδο ή όχι από το ευρώ θα ήταν σφαγή. Τέτοιες αποφάσεις τις παίρνεις πολύ γρήγορα».


Μέχρι και τα συνθήματα με τα οποία ο Σαλβίνι έγινε δημοφιλής στους Ιταλούς, «Lega Nord Padania» (που μιλά για ανεξάρτητη Βόρεια Ιταλία), και «Basta €uro» (Φτάνει πια ευρώ), σβήστηκαν από τα κεντρικά γραφεία της Λέγκα στο Μιλάνο, αποδεικνύοντας περίτρανα πως υφάρπαξαν την ψήφο του ιταλικού λαού με ψέματα με σκοπό να μοιραστούν την εξουσία και όχι να βγάλουν τη χώρα από το ευρώ.Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕrepubblica.it
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo