ΚΕΙΜΕΝΑ

Κείμενα

Το Εθνικό Μέτωπο της Λεπέν έγινε «Εθνικός Συναγερμός»

Παρασκευή, 1 Ιουνίου 2018


«Εθνικός Συναγερμός» θα αποκαλείται στο εξής το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν, μετά την υπερψήφιση από τα μέλη του κόμματος, της πρότασης για μετονομασία του.

Με τη συμμετοχή να ανέρχεται στο 53%, τα μέλη του κόμματος, που αρχικά εμφανίζονταν επιφυλακτικά στην αλλαγή του ονόματος, ενέκριναν την πρόταση της ηγέτιδάς τους με ποσοστό 80,81%, διαγράφοντας έτσι την ιστορική του ονομασία που χρονολογείται από το 1972, όταν ιδρυτής του ήταν ο αμετανόητος φιλοναζιστής πατέρας της, Ζαν-Μαρί Λεπέν, αλλά διατηρώντας ως σύμβολο, τη φλόγα στα χρώματα της γαλλικής σημαίας, με τη μόνη διαφορά ότι την περιβάλλει ένας κύκλος.

Στην ομιλία της η Λεπέν είπε ότι η απόφαση αυτή θα δώσει νέα ορμή στο κόμμα και πως προτεραιότητα πλέον είναι η κατάκτηση της εξουσίας, η οποία θα επιτευχθεί μόνο μέσω ενός συνασπισμού συμμαχικών σχηματισμών. Χαιρέτισε τους «ευρωπαϊκούς λαούς που αφυπνίζονται», κάνοντας μια αναφορά στα ευρωπαϊκά ακροδεξιά κόμματα που έχουν ανέλθει στην εξουσία, όπως το «αδελφό» κόμμα της Λέγκα του Βορρά στην Ιταλία.

Τέλος, ενόψει και των ευρωεκλογών του 2019, δήλωσε ότι ελπίζει σε συνεργασίες με άλλα δεξιά κόμματα και ιδίως με τον ευρωσκεπτικιστή, Νικολά Ντιπόν-Ενιάν, με τον οποίο είχε συνεργαστεί και στις γαλλικές προεδρικές εκλογές. «Η προσθήκη φωνών θα επιτρέψει να κερδίσουμε τις ευρωεκλογές», ανέφερε.

Πληροφορίες από: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo