Κειμενα

Κείμενα

Αυστρία: 12ωρο εργασίας θέλει να νομοθετήσει η ακροδεξιά κυβέρνηση

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2018


Στη θέσπιση 12ωρης εργάσιμης μέρας ή 60ωρης εβδομαδιαίας εργασίας, αντί της 40ωρης που ισχύει μέχρι τώρα, ετοιμάζεται να προχωρήσει η ακροδεξιά κυβέρνηση της Αυστρίας.

Η συγκυβέρνηση του συντηρητικού κόμματος «ÖVP» και του ακροδεξιού «FPÖ», με την επέκταση του εργασιακού ωραρίου, επιδιώκει να επιβάλλει συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα στη χώρα και να ικανοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων,  με το επιχείρημα ότι «οι αλλαγές στην εργατική νομοθεσία είναι απαραίτητες για να έχουν οι εταιρείες μεγαλύτερη ευελιξία».

Περίπου 80.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στους δρόμους της Βιέννης εναντίον των αντεργατικών σχεδίων της κυβέρνησης του Σεμπάστιαν Κούρτς.

«Θα αντισταθούμε σε αυτό με όλα τα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Κάτσιαν, πρόεδρος της γενικής συνομοσπονδίας συνδικάτων της Αυστρίας, με τον ίδιο ωστόσο, να απαιτεί από την κυβέρνηση να θέσει σε δημοψήφισμα τη θέσπιση του δωδεκάωρου, βάζοντας ουσιαστικά σε δεύτερη μοίρα το περιεχόμενο των κινητοποιήσεων.

Ο συγκεκριμένος νόμος αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση από το κοινοβούλιο της χώρας την Πέμπτη 5 Ιουλίου.

Πληροφορίες από: imerodromos.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo