Κειμενα

Κείμενα

Εγκρίθηκε ο αντεργατικός νόμος της 12ωρης εργασίας στην Αυστρία

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2018


Νόμος του κράτους είναι και επίσημα η 12ωρη ημερήσια ή 60ωρη εβδομαδαία εργασία, με τις ψήφους του κυβερνητικού συνασπισμού του συντηρητικού κόμματος του Σεμπάστιαν Κουρτς και του ακροδεξιού κόμματος των Ελευθέρων, αλλά και τις ψήφους του νεοφιλελεύθερου κεντρώου κόμματος της αντιπολίτευσης, «Νέα Αυστρία» («ΝΕΟS»).

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι ο «κανονικός» χρόνος εργασίας θα συνεχίσει να παραμένει στις οκτώ ώρες ημερησίως ή τις σαράντα ώρες εβδομαδιαίως, ενώ ισχυρίζεται πως με τη νέα παράταση του ωραρίου θα είναι πιο χαλαροί οι κανόνες για την απασχόληση, με αποτέλεσμα να δίνεται η «δυνατότητα» στους εργαζόμενους να δουλεύουν περισσότερες ώρες.

Ωστόσο, αυτό αναμένεται να λειτουργήσει εις βάρος τους, αφού θα αναγκάζονται να υποκύπτουν στις ορέξεις των εργοδοτών τους, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν ως άλλοθι το συγκεκριμένο νόμο.

Ο αρχηγός του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος, Κρίστιαν Κερν, αφού έκανε λόγο για τη «μαζικότερη χειροτέρευση εδώ και τρεις δεκαετίες» και επέκρινε το νόμο ως «άδικο, ανώριμο και παντελώς παράλογο» που κάνει τους εκπροσώπους της οικονομίας και της βιομηχανίας να πανηγυρίζουν, κατέθεσε αίτημα για διεξαγωγή σχετικού δημοψηφίσματος, με την πλειοψηφία της Βουλής όμως να το απορρίπτει.

«Πρόκειται για μια επίθεση κατά των εργαζομένων και εσείς θα περάσετε στην ιστορία όχι μόνον ως προδότες των εργαζομένων, αλλά γιατί κάνετε την αδικία πρόγραμμά σας», ανέφερε ο Κερν.

Ο νόμος θα αρχίσει να ισχύει από την 1η Σεπτεμβρίου.

Πληροφορίες από: thepressproject.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo