Κειμενα

Κείμενα

Κυρανάκης: Τουλάχιστον στην Αυστρία θα το πληρώνονται το 12ωρο kyranakis toulahiston stin afstria

Σάββατο, 21 Ιουλίου 2018

Κυρανάκης: Τουλάχιστον στην Αυστρία θα το πληρώνονται το 12ωρο

«Τι κάνει η κυρία υπουργός για τα παιδιά στην ηλικία της που δουλεύουν 12 και 13 ώρες, την ίδια στιγμή που η ίδια καταγγέλλει το 12ωρο, και δεν το πληρώνονται; Τουλάχιστον στην Αυστρία θα το πληρώνονται»!

Αυτή την άποψη εξέφρασε σε πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, θέση που ήδη εφαρμόζει ο «φίλος» του στην Αυστρία, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ δεν είπε κουβέντα για την ανάγκη εφαρμογής ενός νόμου υπέρ της προστασίας των εργαζομένων από τις αυθαιρεσίες του εκάστοτε εργοδότη. Ως φαίνεται, οι έννοιες «εργοδοτική καταπίεση» και «εκμετάλλευση» είναι παντελώς άγνωστες για τους απανταχού υπέρμαχους του νεοφιλελευθερισμού και της ελεύθερης αγοράς.
Τις θέσεις περί «ξεπερασμένου οχτάωρου» άλλωστε τις έχει ήδη εκφράσει ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης μαζί με τον νυν καγκελάριο της Αυστρίας που νομοθέτησε την 12ωρη εργασία, Σεμπάστιαν Κουρτς (αριστερά) και τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, στου οποίου την καμπάνια για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής εργάστηκε το 2014 (δεξιά)
Πληροφορίες από: koutipandoras.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo