Κειμενα

Κείμενα

Αυτοί είναι οι μισθοί των Λαγκάρντ, Γιούνκερ και Ντράγκι

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018


Υπέρμαχοι της λιτότητας μόνο για την Ελλάδα φαίνεται να είναι οι επικεφαλής της τρόικα καθώς οι μισθοί τους δεν συνάδουν με το δόγμα που επιβάλλουν τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας «El Publico», το άθροισμα των ετήσιων απολαβών της διευθύντριας του ΔΝΤ, του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του προέδρου της ΕΚΤ, ξεπερνά τα 1 εκατομμύριο ευρώ.

Πρώτη σε ύψος απολαβών έρχεται η Κριστίν Λαγκάρντ η οποία λαμβάνει 440.000 ευρώ ετησίως, δίχως να συνυπολογίζονται τα έξτρα επιδόματα, τα έξοδα παράστασης, τα ταξίδια και τα έξοδα διαβίωσης και διαμονής που πληρώνονται από το Ταμείο τόσο για εκείνη όσο και για τον σύντροφό της. Επιπλέον, η γαλλίδα τεχνοκράτης λαμβάνει παροχές 6.700 ευρώ το μήνα ενώ σε περίπτωση που συνταξιοδοτηθεί, θα συμμετέχει στο ταμείο των υπαλλήλων του ΔΝΤ και θα λαμβάνει ως σύνταξη το 67% του μισθού που έπαιρνε κατά τη θητεία της.

Δεύτερος ακολουθεί ο Μάριο Ντράγκι με αποδοχές 400.000 ευρώ, συν τα επιπλέον επιδόματα, τα έξοδα που καλύπτονται και ούτω καθεξής. Τελευταίος έρχεται ο «φιλέλληνας», Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, λαμβάνοντας ετήσιο μισθό 324.377 ευρώ. Βέβαια, στο λογαριασμό του μπαίνουν επιπλέον 48.600 ευρώ για έξοδα διαβίωσης και άλλα 1.418 το μήνα για έξοδα παράστασης. Συν τα ταξίδια, τα γεύματα κ.α που πληρώνονται ξεχωριστά.

Αυτοί οι άνθρωποι λοιπόν που επιτάσσουν τη μείωση μισθών, συντάξεων και κρατικών δαπανών, είναι που θησαυρίζουν στις πλάτες των αδύναμων χωρών με τους παχυλούς μισθούς τους...

Πληροφορίες από: koutipandoras.gr
Don't Miss
© Copyright Non Paper 2019 | All rights reserved
made with by templateszoo